Nebojte se vůně podzimu

Podzimní či spíš už zimní počasí udeřilo o víkendu plnou silou. O to víc se budeme těšit na teplo domova, které sice primárně zajišťuje instalovaný topný systém, ale hřejivou atmosféru vykouzlí až vhodně zvolené bytové vybavení a zejména pak doplňky. A nemusí jich být mnoho. Stačí jediná, třeba aromatická svíčka, jejíž plápolavý plamínek zahřeje pro změnu na duši.

party-lite_padajici-listi_1

 

Každé roční období charakterizují nejen barvy, ale i vůně. Pro někoho vůně tlejícího listí předznamenává zmar, jiný její kořeněnou zemitost vyhledává při podzimních procházkách. Přírodní vůně oslovují i tvůrce parfémů, a to jak tělových, tak dnes také interiérových, stejně tak výrobce aromatických svíček a vonných esencí.

Právě ty mohou doma, ale i v pracovním prostředí navodit libovolnou atmosféru. Lze jimi zavolat zpět léto, stejně jako se přiblížit vánoční náladě. Aby byl dojem skutečně působivý, měly by vůně korespondovat s bytovými doplňky nebo s jejich pomocí vytvořit ‚ostrůvek nálady‘ evokující určité roční období nebo světovou destinaci. To lze samozřejmě i bez vůně, zejména pokud je někdo z členů domácnosti nebo kolegů v práci alergik. V první chvíli by ho možná provoněný vzduch nadchl, ale zakrátko by ho zajímaly jen nastupující dýchací obtíže. Všeho moc škodí i v tomto případě, a nemusíte být ani alergičtí.

Lékaři rovněž upozorňují, že spalováním svíček se do vzduchu uvolňují škodlivé látky, které mohou být karcinogenní. Jednou z toxických látek je například olovo, které někteří výrobci používají pro zpevnění knotu. Ze svíček vyráběných z parafinu, který vzniká při rafinaci ropy, se při hoření uvolňuje např. benzen, formaldehyd, acetyldehyd či polyaromatické uhlovodíky. Zapomínat nesmíme na oxid uhličitý. Platí tu jednoduchá rada – nedělejte z bytu krematorium a zapalujte jen menší množství svíček či vonných tyčinek. Nenechávejte je hořet dlouhé hodiny, aniž byste vyvětrali. Nebo ještě lépe vsaďte na svíčky z čistého včelího vosku a přírodních vůní.

partylite_amaretto

 

Co letos letí

Hitem letošního podzimu jsou tematické vůně, které souvisejí s ročním obdobím, ale zároveň umocňují to, co je na něm krásné a pozitivní. Jablečný likér s dýní a Skořicový třpyt cílí na mlsné jazýčky, ale netřeba se při jejich pálení bát zvýšené chuti k jídlu. Moruše a Podzimní záře jsou aroma podzimní přírody a vůně nazvaná U krbu, Jantarové dřevo s vanilkou či Mahagon a jablko navodí pocit večera tráveného v dřevěném srubu daleko od uspěchaného města.

„Podzimní kolekce vůní a dekorací je zaměřena na období, kdy lítostivě vzpomínáme na letní zážitky a jejich absence v nás vyvolává smutek. Naše produkty přinášejí pohodu a působí proti stresu a depresím. Jedna zapálená svíčka dokáže s lidskou psychikou skutečné divy, “ komentovala podzimní produkty PartyLite Martina Pikalová, Senior Regional Vice President pro Českou republiku.

„Všechny podzimní vůně jsou k dostání v různorodých variantách provedení, jako jsou soudečky s jedním až třemi knoty, čajové svíčky, vosky do aromalamp či ve formě takzvaných votivek, tedy svíček, které po zapálení mění svou strukturu na kapalinu,“ představila podzimní sortiment Martina Pikalová. Pro milovníky moderního designu jsou k dostání i ve formě aromatických olejů s tyčinkami, které uvolňují příjemné aroma i bez hoření. Vonné oleje se dají zakoupit od 245 Kč/10 ml.

 

Svíčka namísto ohně

Nejvíce originálním domácím vonítkem jsou speciální svíčky s dřevěným knotem. Ten po zapálení praská a vyvolává tak pocit skutečného hořícího ohně. Kromě romantického zvuku živého ohně se místností line jedna z šesti jemných vůní, která dokreslí celkovou atmosféru. V prodejně PartyLite jsou k dostání pod názvem Světlo přírody za cenu 675 Kč a vydrží minimálně 60 hodin hoření.

 

Kabát pro svíčky

Barevné listí, dýně, jablka a další podzimní plody, to jsou hlavní motivy letošních interiérových dekorací. Svícny jsou vyrobeny z tvrzené pryskyřice, kovu a teplu odolného skla. Tvary svícnů jsou navrženy tak, aby se plamen svíčky neměl šanci dostat k dekorativnímu zdobení. Současně svými teplými barevnými odstíny vybranými z podzimní palety umocňují hřejivost svící.

 

O PartyLite

Renomovaná společnost PartyLite působí v 18 zemích světa a věnuje se výrobě a distribuci kvalitních vonných svíček, vosků, olejů a originálních bytových doplňků. Její historie sahá až do roku 1909, kdy začala sama zakladatelka Mabel Bakerová vyrábět svíčky z planého voskovníku. Výroba dodnes probíhá podle jejích původních standardů, tedy ručně a ekologicky. Používány jsou výhradně přírodní směsi vůní a vysoce kvalitní bavlněné knoty, které nekouří ani neznečišťují ovzduší.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: PartyLite

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.