Na kolech podél toku Drávy

Počasí už láká na delší výlety. Kvalitní cyklostezky jsou pak základem příjemného prožitku pro dospělé cyklisty, ale i rodiny s dětmi. U našich jižních sousedů jim věnují velkou péči. Jedna z nejznámějších cyklostezek v Rakousku se nachází ze dvou třetin ve spolkové zemi Korutany, je jí 366 km dlouhá Drávská cyklostezka. Vede, jak název napovídá, kolem řeky Drávy, na ty co šlapou do pedálů shlíží majestátní Alpy, kde řeka pramení i Karavanky na hranicích se Slovinskem.

 

ObersammelsdorfTurnerseeBezirk VölkermarktKärnten

 

Drávská cyklostezka je rozdělená do šesti etap. Začíná v Toblachu/Dobbiaco v Jižním Tyrolsku a sleduje tok řeky Drávy až do cíle v Mariboru ve Slovinsku, ale hlavní část trasy leží na území Korutan. Stezka je obousměrně perfektně značená a vine se převážně plochým terénem tak, aby si cyklisté mohli plnými doušky užívat okolní přitažlivou krajinu.

 

Prověřená kvalita

Například německý cyklistický klub ADFC ohodnotil její kvalitu čtyřmi hvězdičkami jako vynikající cyklostezku, která nabízí vyžití pro celou rodinu při cestě napříč celými Korutany. Jako pohodlnou a dobře značenou ji označují také české turistické weby.

 

Kompletní servis

Cestou lze velice často narazit na jeden z více jak 50 partnerských zařízení Drávské cyklostezky nabízející cyklistům na posilněnou výtečné pochoutky korutanské alpsko-jadranské kuchyně. V nabídce služeb je také převoz zavazadel, takže je možné pohodlně cestovat jen s lehkým batohem na zádech a s věcmi na jeden den. Drávská cyklostezka je rodinnou trasou, na přiměřených délkách jednotlivých etap najdou malí i velcí mnoho zajímavých cílů výletů.

 

Další informace k tématu cykloturistiky najdete na adresách  www.kaernten-radreisen.at, www.drauradweg.com, www.rad.kaernten.at a www.korutany.com.

Zdroj: Kärnten Werbung

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.