Móda, umění, charita

Jak to jde dohromady? Všechny tři oblasti spojil nedávný Prague Fashion Week. Charitativních projektů bylo s akcí spjato hned několik. Zástupce umění přibyl do tohoto trojlístku v podobě díla šanghajského umělce Qiua Shengxiana, které bylo přeneseno na modely limitované kolekce ART COLLECTION značky s.Oliver.

s-oliver_art-collection_pfw__perex2

Kromě kolekce podzim/zima představila značka s.Oliver na Prague Fashion Weeku právě limitovanou edici ART COLLECTION, která vznikla ve spolupráci se s mezinárodně uznávaným šanghajským umělcem Qiuem Shengxianem kombinujícím tradiční čínskou malbu se současnými prvky v duchu syntetického expresionismu. Charakteristickým prvkem kolekce jsou umělcovy obrazy na téma „Mother and son“ přenesené na luxusní hedvábné a kašmírové látky. Jedná se o výrazné módní kousky se smyslem pro detail.

 

Když krása a móda pomáhají

Samotné přehlídce předcházelo předání šeku v hodnotě 130 000 Kč Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci. Finanční obnos putující na pomoc seniorům osobně předal marketingový ředitel módního řetězce s.Oliver Group Mokhtar Benbouazza patronce nadačního projektu Taťáně Kuchařové.

„Prague Fashion Week byl pro nás letos jednou z nejvýznamnějších příležitostí pro prezentaci značky. Na přehlídce byly, vyjma exkluzivní třešničky na dortu v podobě ART Collection, prezentovány módní trendy, které jsou na našich prodejnách skutečně k dostání,“ přiblížil projekt Petr Lubojacký z marketingu s.Oliver CZ&SK a dodal: „Zároveň jsme neváhali tuto výjimečnou událost propojit s charitativními aktivitami. Dnes již pravidelná spolupráce s Nadací Taťány Kuchařové – Krása pomoci má pro nás velký význam, neboť díky ní efektivně a smysluplně podporujeme oblast, na kterou se často zapomíná.“

 

Kdo je Qiu Shengxian

Slavný čínský umělec se narodil v roce 1955 v provincii Jiang. V roce 1982 dokončil studia na Jing De Zhen Art Academy. Je zastoupen v prestižních uměleckých sbírkách od světových muzeí přes Bílý dům po soukromé sbírky institucí a firem jako je Siemens, Philips, Deutsche Bank, IBM Corporation. V současnosti žije a pracuje v čínské Šanghaji.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: s.Oliver

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.