Místa, kde ještě může být zákazník pánem

I když se u nás v redakci nenajde nikdo, kdo dobrovolně a rád navštěvuje předimenzovaná obchodní centra, a považujeme je spíš za novodobé ztvárnění pohádky o Jeníčkovi a Mařence, přesto nás zaujal přístup, respektive nadstandardní služby, kterými své zákazníky začínají hýčkat některá z větších a hojně navštěvovaných nákupních center. Vysoký nadstandard péče při níž si i běžný zákazník připadá jako v roli VIP se zlatou kreditkou. Potíž je v tom, že o službách, přestože na ně upozorňují informační tabule, často návštěvníci center nevědí. Poskytované služby zcela odpovídají současným potřebám, zároveň však evokují mile starosvětský styl obchodníků první pol. 20. století, jak jej známe z filmů pro pamětníky.

centrum-chodov-1

Například Centrum Chodov myslí na komfort svých zákazníků a řadou netypických služeb se jim snaží zpříjemnit čas strávený v obchodním centru. Nadstandardní servis a lákavé slevy čekají také na členy věrnostního programu. Srozumitelné informační tabule navedou každého zákazníka v nesnázích na místo s odpovídající službou.

 

Nic není nemožné

Ochotný personál obou infostánků Centra Chodov je připraven pomoci zákazníkům v každé situaci. V případě, že se jim nečekaně vybije mobilní telefon, mohou si jej zde nechat dobít. V infostánku najdou také náplasti, kapesní šitíčko, pláštěnky, kapesníčky či čistidla na boty. Zákazníci zde mohou využít i iPadů, například k přečtení denního tisku nebo zjištění dopravní situace v okolí centra. Pro členy věrnostního programu je v infostánku každý měsíc připraveno k rozebrání 1 000 výtisků magazínu Harper’s Bazaar zdarma.

centrum-chodov-2
Jako ze škatulky

Přetopené prostory obchodních center bývají postrachem pro všechny normální návštěvníky kromě shopaholiků. To je první bod (ne)standardních služeb Centra Chodov. Zákazníci mají k dispozici šatnu, v níž si odloží kabáty a zavazadla a užijí si nákupy bez zátěže i pocení. Pro držitele věrnostní karty centra jsou služby šatny bezplatné. Prší-li venku, jednoduše si mokré deštníky uschovají do jednorázových igelitových obalů, které jsou za tímto účelem  k dispozici ve stojanech u hlavních vstupů do centra, a šmouhy na obuvi snadno vyčistí pomocí automatického čističe bot. Zastihne-li je déšť naopak při odchodu, mohou si vypůjčit v infostánku deštník.

 

Spokojené dítě = pohodový nákup pro celou rodinu

Postaráno je i o nejmenší zákazníky. K dispozici jsou dětské toalety a přebalovny. Rodiče mají možnost pro svoje děti v infostánku zapůjčit dětský golfový kočárek či ohřívač lahviček anebo některou z oblíbených společenských her. Pro své neposedné ratolesti si zde mohou vyzvednout také identifikační náramky, na které uvedou kontaktní údaje pro případ, že by se jim děti v centru ztratily z dohledu. Věrní zákazníci mohou navíc uplatnit nárok na 10% slevu při vstupu do dětského koutku TIME OUT.

 

Stále on-line

Centrum Chodov nabízí zákazníkům bezplatné wi-fi připojení v celém centru, ale také aplikaci pro iPhone nebo chytré telefony s operačním systémem Android. Díky ní snadno najdou cestu do všech obchodů a budou mít k dispozici ty nejaktuálnější novinky z centra i jeho prodejen.

 

Pro věrné zákazníky

Věrnostní karta Centra Chodov představuje pro své majitele vstupenku do světa výhod. Více než šest desítek prodejen centra poskytuje členům věrnostního programu lákavé slevy a nabídky, těšit se mohou i na celou řadu atraktivních služeb navíc. Každý čtvrtek se například mohou po objednání na facebookové stránce centra bezplatně svěřit do péče profesionální stylistky, nadstandardně je o ně postaráno i během akcí.

 

 

Další centra – další služby

Podobné služby nabízí např. pražské Centrum Černý Most, kde si lze zapůjčit, kromě golfového kočárku, i dětské vozítko nebo invalidní vozík. Zdarma nabízí denní tisk v relax zónách a časopisy k zapůjčení v infocentru. Relaxovat tu lze i masážních nebo hudebních křeslech nebo poblíž piana, které hraje samo i pod vedením skutečného klavíristy. V šatně čeká na vyprahlé nakupující barel s pitnou vodou. Shopping asistent – nosič nákupů se stává dalším bonusem na cestě po nákupech. U infostánků čeká na svého zákazníka nejen v CČM, ale třeba i v Palladiu.

Wi-fi zdarma v prostoru centra, dětský koutek, hřiště, ale i identifikační náramky má pro návštěvníky přichystaný i ostravský Avion Shopping Park. V brněnské Galerii Vaňkovka mají zákazníci rovněž zdarma k dispozici Wi-Fi, průvodce galerií se mohou nahrát na mobil se systémem Android nebo na iphone. Hodně nestandardní, ale nesmírně důležitou službou je AED defibrilátor, který může zcela zmoženému poutníkovi po obchodech zachránit život. Je schopen analyzovat křivku EKG a laického zachránce vede v případě potřeby hlasovými a písemnými pokyny k provedení bezpečné defibrilace. Stejnou životní službu nabízí i nákupní centrum Olympia Brno nebo OC Letňany v Praze 9 či OC Eden v Praze 10-Vršovicích.

 

Rada na závěr

Dřív, než po vstupu do obchodního centra, začnete lačně bloudit očima po výlohách, zaostřete zrak na info tabule nebo se na možnosti služeb zeptejte přímo u infostánku. Nebuďte pouhými konzumenty, kteří přišli do těchto míst pouze odevzdat své poctivě vydělané peníze. Chtějte za ně i něco navíc. Mnohdy mnohahodinovému pobytu tyto služby přidají na důstojnosti i smyslu. A někdy mohou i zachránit život.

 

Zdroj: Centrum Chodov

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.