Luxusní obklad stěn: 3D dřevěné mozaiky Mosaici D´Asolo

Zima se konečně ukázala v pravé síle, a tak po návratu domů více než kdy jindy uvítáme hřejivou atmosféru. Kromě praskajícího ohně v krbu ji spolehlivě navodí přírodní materiály. Sázkou na jistotu je v tomto směru dřevo prakticky ve všech podobách. Jednou z moderních forem je obklad stěn dřevěnou prostorovou mozaikou.

kpp_mosaici-dasolo-3d_vyrobce-cp-parquet_perex

Pokud vám při nabídce dřevěného obložení naskočí husí kůže z představy „hospodského palubkového obkladu“, který zažíval boom v 70. letech, ale k němuž se dodnes někteří majitelé domů i bytů uchylují jako k rychlému řešení nevzhledných nebo dokonce vlhkých stěn, můžete si být jisti, že mezi ním a moderními dřevěnými mozaikami není žádná souvislost. Prvotní záměr zkrášlit stěnu a případně zvýšit její tepelně izolační či protihlukové vlastnosti zůstává stejný, výsledný efekt je ovšem nepoměřitelný.

 

Tradiční materiál, moderní pojetí

Originální trojdimenzionální tvary přinášejí hru světla a stínu. Kolekce dřevěných mozaik Mosaici D‘Asolo ve 3D formátu od italského výrobce CP PARQUET tak představuje netradiční úpravu stěn s prostorovým efektem, která je zároveň unikátní dekorací a splňuje nejnáročnější očekávání moderního designu.

 

Použité technologie

Mozaikové tabule o rozměrech 300 x 300 mm se skládají z dílčích prvků o rozměru 50 x 50 mm, celková tloušťka je při 3D provedení 8/12/14 mm. Jedná se o dvouvrstvou strukturu, nosnou vrstvu tvoří HPL deska tloušťky 4 mm, která je pomocí polyuretanového lepidla spojena s vrchní dekorativní dřevěnou částí. Tu chrání vrstva kvalitního akrylového laku. Vybírat lze ze šesti dekorů, čtyři z nich představuje technologicky upravovaný dub (přírodní, perleťový,jemně šedý a středně hnědý), nabídku doplňuje tmavě hnědý dekor wenge a medově hnědý teak. Všechny dekory mají kromě 3D struktury také kartáčovaný povrch chráněný akrylovým lakem.

 

Pozor na vlhkost

Výrobce nedoporučuje umisťovat mozaiky do prostor se zvýšenou vlhkostí, zejména tedy do koupelen. Mozaikové tabule se k podkladu lepí pomocí cementového lepidla. Pracovní postup je srovnatelný s lepením keramického obkladu. Alternativou pro koupelny mohou být klasické dřevěné mozaiky Mosaici D´Asolo Classico bez 3D formátu, které lze díky speciální úpravě povrchu instalovat do prostor se zvýšenou vlhkostí vzduchu a výskytem vody.

 

Kde je pořídit

Cena dřevěných 3D mozaik se odvíjí od vybrané dřeviny a dekoru. Více informací získáte v pražském nebo brněnském showroomu firmy Kratochvíl parket profi, s.r.o., která je nabízí v rámci programu KPP exclusive.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: KPP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.