Lovy beze zbraní s novými dalekohledy Nikon

Společnost Nikon oznámila začátek prodeje nových modelů dalekohledů Monarch. Od srpna se tak milovníci přírody budou moci vyzbrojit zbrusu novou sportovní optikou, která nabídne ještě kvalitnější pohled na uchvacující přírodní scenérie, noční oblohou či vodní svět, stejně jako přiblíží život divokých zvířat, a to i za extrémních podmínek.

Vpředu monokulár Monarch FS, vzadu dalekohled Monarch HG Foto: Nikon, oficiální zdroj

Vpředu monokulár Monarch FS, vzadu dalekohled Monarch HG
Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

 

Nové dalekohledy Nikon se tak mohou stát ideálními společníky na výletech i dlouhých cestách, na souši, stejně jako pod hladinou. Jejich prostřednictvím můžete zažít i fascinující pohledy z vysokohorských hřebenů.

 

 

Nová řada Nikon MONARCH HG – nejpokrokovější modely v historii těchto dalekohledů

Díky vysokému optickému výkonu až do krajů obrazového pole a zcela přirozeným barvám v kompaktním těle nabízejí nové dalekohledy MONARCH HG 8×42 a 10×42 nejlepší výkon mezi všemi modely dalekohledů MONARCH.

Velký zdánlivý zorný úhel (60,3° u modelu 8×42 a 62,2˚ u modelu 10×42) zajistí výborné sledování, zatímco optická konstrukce s korekcí zklenutí pole poskytne ostrý a brilantní obraz až do krajů zorného pole.

Optická skla s extrémně nízkým rozptylem světla (ED) korigují projevy barevné vady a poskytují vysoce kontrastní pohled s vysokým rozlišením a přirozenou reprodukcí barev. U všech čoček a hranolů jsou použity vysoce kvalitní vícenásobné antireflexní vrstvy a na střechových hranolech jsou navíc použity vícenásobné dielektricky pokovené antireflexní vrstvy s vysokou odrazivostí. Díky tomu mají dosáhnout výjimečně jasného zorného pole až do 92 % nebo vyšší propustnosti světla.

Štíhlá konstrukce je kompaktní a lehká, takže si dalekohled můžete vzít s sebou kamkoli půjdete. Jeho tělo z hořčíkové slitiny s čočkami opatřenými vrstvou odolnou proti poškrábání je však robustní a odolné. Velké předsunutí výstupní pupily zajišťuje jasný zorný úhel i při nošení brýlí a otočné a výsuvné gumové očnice umožňující snadné umístění oka do optimální pozorovací pozice.

Dusíkem plněné tělo dalekohledů MONARCH HG je ideální pro každou venkovní aktivitu a zajišťuje vynikající vodotěsnost do hloubky až 5 metrů po dobu až 10 minut. Uvnitř optického systému je zabráněno vnitřnímu zamlžování i v prostředí s nízkým tlakem až do nadmořské výšky rovnající se 5 000 m, takže garantují naprosto čistý pohled.

Monarch HG Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

 

Nová řada monokulárů MONARCH Fieldscope

Nové modely monokulárních pozorovacích dalekohledů MONARCH Fieldscope se skládají ze čtyř monokulárů fieldscope a tří okulárů, které byly vyvinuty exkluzivně pro tuto řadu. Díky své nové optické konstrukci nabízejí tyto monokuláry MONARCH Fieldscope vysoký optický výkon a brilantně čisté zorné pole. Jako nástupci monokulárů fieldscope ED82/EDIII přinášejí nové vzrušující zážitky při pozorování přírody

Vzhledem k použití optických skel Nikon s extrémně nízkým rozptylem světla (ED) je zajištěn vysoce kontrastní pohled a věrné barvy. Všechny čočky a hranoly jsou opatřené vícenásobnými antireflexními vrstvami pro vynikající propustnost světla a optimalizovaný zaostřovací systém umožňuje rychlejší a přesnější zaostření.

Okuláry MEP využívají nový optický systém a vyznačují se rovněž optickou konstrukcí s korekcí zklenutí pole, díky které dosahují rovnoměrné ostrosti v celém zorném poli a současně zajišťují velké předsunutí výstupní pupily. Pokud jsou tyto okuláry MEP připojeny k monokuláru fieldscope, je každý z nich vodotěsný, což zajišťuje bezpečné použití i při neočekávaných změnách počasí.

Hliníkové tělo monokulárů fieldscope nabízí odolnost a robustnost přímo stvořenou pro všechny venkovní aktivity.

Monarch FS Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

Se staršími modely dalekohledů Nikon se můžete seznámit zde.

 

Zdroj: Nikon

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.