Legendární remoska opět v novém designu

Tradiční česká pečící mísa jde s dobou. Ke svým 55. narozeninám si nechala udělat facelift, vylepšila si postavu a omezila přísun energie. Cíl je jednoznačný, přilákat na sebe pozornost nejen těch, kteří s jejími staršími verzemi sdílejí domácnost, ale i mladé spotřebitele, kteří si svou kuchyni teprve zařizují v duchu současných trendů.

remoska__perex

Nová Remoska® ještě více posílila své tradiční přednosti  – vysokou kvalitu pečení, jednoduchou obsluhu, úsporný režim a jako bonus přidala modernizovaný design, který se bude ještě rozvíjet do různých barevných variant rukojeti a úchytů a možná i teflonové vrstvy.

 

Multifunkční novinka

Na první pohled jsou na nejnovějším typu patrné hned tři změny: podstavec zajišťující větší stabilitu, úchyty na nádobě a podoba víka, v němž je ukryto to z remosky nejdůležitější – topné tělísko. Oproti většině svých předchůdkyň má nová remoska plné víko, jako tomu bylo na počátku její kariéry nebo u typů s menším rozměrem. Víko peče celou svoji plochou, a tím je zaručeno rovnoměrné propečení pokrmu za mnohem nižší spotřeby energie, a to pouhých 400 W. Výrobci se tak podařilo snížit spotřebu oproti předchozímu modelu o dalších 70 W. Na tuto informaci budou zákazníci jistě slyšet.

Osobně by mi absence skleněného průzoru u remosky chyběla. Právě to, že jím lze sledovat průběh přípravy, aniž by bylo nutné těžké víko často odklápět a odkládat stranou, což je navíc vždy provázeno vyvalením oblaku páry, jejíž horký dech vlétne méně opatrnému kuchaři do obličeje a ulpí i na bezprostředním okolí, zejména na dvířkách kuchyňské linky.  Tedy pokud si remosku neumístíte při používání pod digestoř, což asi běžně nikdo nepraktikuje, a v malých kuchyních nebo na chatách a chalupách, kam je remoska primárně určena, tuto možnost zpravidla ani nemáte.

Samozřejmě kompenzace v podobě celoplošně aktivního víka, kdy se nestane, že například koláč nebude ve středu propečený stejně jako na okrajích nebo „nevyběhne“ nestejnoměrně má něco do sebe. Záleží, čemu dává uživatel přednost.

remoska-original-r22_misa-s-uchy

 

Razantní změnou, i když nepostřehnutelnou, prošla také pečící nádoba. Kromě páru uší z odolného plastu, který je otestován na odolnost až do 180°C má nádoba sendvičové dno jako například nerezový kastrol, což jí dává i stejné vlastnosti. Může se tedy použít i na vaření nebo si například nejdříve na sporáku v nádobě osmažit cibulku a poté přidat další suroviny, přiklopit víkem a začít v remosce péct.

remoska_tak-jde-cas-s-pecici-misou

 

Všestranná pomocnice

Vzhledem k jednoduché obsluze patří remoska do rukou jak zkušených kuchařů, tak úplných začátečníků. Šikovná mísa umí péct, zapékat, dusit, smažit, grilovat, ohřívat, rozmrazovat či rozpékat. Není pokrm, který byste v ní nezvládli. Kulinářské výtvory navíc krásně voní, jsou šťavnaté, měkké a zachovávají si svoji biologickou hodnotu. Jediné, co může méně zkušenému nebo nepozornému kuchaři dělat při práci s remoskou problém, je nemožnost regulace teploty. V jejím případě je nutné dodržovat doporučený čas přípravy, hlídat podlévání při dušení jídel apod.

Nízká spotřeba energie oproti klasické troubě z remosky nadále činí užitečného pomocníka zejména pro menší či singl domácnosti, stejně jako pro rekreační domácnost, která se díky malým rozměrům spotřebiče nemusí omezit jen na chatu nebo chalupu, ale v mobilní verzi vám může sloužit po čas dovolené. Vzhledem k tomu, že na výběr jsou nyní dvě velikosti, větší verze remosky už plně pokryje potřebu 4 až pětičlenné rodiny.

remoska-inovovana

 

Zuzana Ottová

Zdroj: REMOSKA s.r.o.

 

 

Podobné téma:

Thermomix – Jeden pomocník pro celou kuchyni

Nový pomocník do kuchyně: Philips Viva Collection MultiCooker

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.