LEEDA – Sedmá z deseti

V poslední kolekci s názvem LEEDA – Sedmí z deseti inspirovaným postavou ze seriálu Star Trek kombinuje designérka Lucie Kutálková sportovní prvky s elegantními, a inovativně používá funkční materiály, jako je například Coolmax. Transparentní lehké tyly odvážně kombinuje s teplákovinou a doplňuje je šperky s ručně našívanými třpytivými krystaly. Kolekce tak v sobě umně snoubí dva zdánlivě neslučitelné styly – romantickou, éterickou ženskost s androgynním vzhledem postav ze sci-fi.

LEEDA - Sedmá z deseti Fashion design a styling: Lucie Kutálková / LEEDA Make up: Renata Zelinková modelka: Týna Foto: Anežka Horová/LEEDA, oficiální zdroj

 
Inspirací byl pro kolekci respekt z moderních technologií, které stále více zasahují do běžného života a hranice mezi umělou inteligencí a přirozeným lidským uvažováním je tak tenká, že si ji často ani neuvědomujeme. Proto kolekce nese název inspirovaný postavou Sedmá z devíti ze seriálu Star Trek. Poprvé byla představena na Designbloku.

Barevně převládá šedá melanž v kombinaci s lomenou bílou, doplněná akcentem reflexní žluté, ale objevuje se i černá s barevnými prvky. Originální velkoplošné tisky celou kolekci sjednocují. Celkově je minimalistická nejen ve střizích, ale i v barevnosti. Výroba modelů probíhá za etických podmínek výhradně v ČR.

 

„Jednoduchost a variabilita je pro moji tvorbu typická. Navrhuji oblečení, které je nadčasové a propracované do posledního detailu. Ráda pracuji s tisky i aplikacemi a nadchlo mne i použití funkčních materiálů jako je Termocool. Kolekce obsahuje i řadu šperků, které se hodí stejně dobře k džínám a triku jako na červený koberec, a to mě baví,“ vysvětluje Lucie Kutálková, designérka značky LEEDA.

 

Fotografie:

Fashion design a styling: Lucie Kutálková / LEEDA
Foto: Anežka Horová
Make up: Renata Zelinková
modelka: Týna
Zdroj: LEEDA

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.