Krásné Vánoce!

Milí čtenáři, na dveře se již dobývají Vánoce, a tak jistě máte na práci spoustu jiného než je trávení času na stránkách e-Newspeaku. Chceme vám tedy jen popřát Vánoce šťastné a veselé jen tolik, aby se ke slůvku nepřipojily uvozovky. Vánoce takové, abyste na ně mohli všichni vzpomínat jen v nejlepším. Aby splnily představy jaké o nich máte, aby snaha udělat je co nejkrásnější měla patřičnou odezvu u těch, pro něž je připravujete.

Vánoční přání 2014 Foto: ZO, e-Newspeak 

Vánoční svátky jsou svátky intimní, slaví se v kruhu rodiny a to tu běží. Houbeles záleží na tom, jak je slaví sousedé, i když jsou hned vedle za zdí nebo plotem, stejně tak, jak si vytvářejí vaši kolegové, šéfové atd.  Vánoce jsou svátky všech, ale zároveň každé rodiny zvlášť. Nenechte si je ničím zkazit, nenechte se do ničeho nutit. Udělejte si je takové, jaké je máte rádi. Když zavřete dveře svých domovů nemůže za vámi žádný konzumní loudil, žádný reklamní vyděrač, který na vás již několik týdnů nevybíravě a hlavně neúnavně útočí. Vánoce jsou jen vaše a vašich blízkých!

A pokud jsou mezi vámi ti, kterým už tento maraton přetavil svátky dobré vůle ve svátky konzumu, a proto se proti nim vymezujete, zamyslete se na tím, že tomu tak být nemusí, stačí mít en pevnou vůli a nenechat se do tohoto šílenství vtáhnout. Pak budete mít svátky poklidné a probíhající pod vaší taktovkou, pouze s nějakým tím neplánovaným zpestřením v podobě trucujících spotřebičů, vánočních světýlek, neochotného stromečku. Prožijete příjemné dny, drobné karamboly budete dávat později k lepšímu a nebudete se na okolí mračit. Jde to.

Poslední věty jsou určeny těm, kteří mají opravdový důvod Vánoce neslavit, kteří by je nejraději oficiálně zakázali. Vánoce o samotě, plné bolestných vzpomínek, pohledů na opuštěné místo u stolu si nikdo dobrý nezaslouží. Odčarovat to zlé neumíme, ale můžeme udělat jedinou drobnost – je-li mezi vámi, našimi čtenáři někdo, kdo bude zítřejší večer a další sváteční dny nedobrovolně sám, můžeme mu dělat alespoň vzdálenou společnost. Stačí napsat pod článek do komentáře a my se vám s odpovědmi co nejdříve ozveme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.