Komunitní centrum pro seniory RoSa připravuje bohatý advent

Dům seniorů Rezidence RoSa a komunitní Centrum RoSa v pražských Kobylisích otvírají své brány denně desítkám seniorů z celé Prahy. Nejoblíbenější jsou počítačové a jazykové kurzy, cvičení paměti, kurzy tance nebo bridž. Ve svém programu však myslí na celé rodiny. V prosinci se klub otevře adventnímu trhu, koncertům i vánočnímu plesu.

Rezidence RoSa Foto: RoSa, oficiální zdroj

Brány unikátního projektu, který nabízí bezpečné bydlení pro seniory, ale také handicapované lidi, kteří potřebují náročnější bydlení a více služeb, si v prosinci připomene rok od svého otevření. Zabydlený je již ze sedmdesáti procent. „Že nabízíme kvalitní bydlení s péčí, už většina lidí ví. Renomé teď získává také naše komunitní centrum, které má našlápnuto být kulturním a společenským střediskem seniorů v Praze. Reakce klientů nám ukazují, že jdeme správnou cestou,“ informuje Anna Ježková za Centrum RoSa.

Rezidence RoSa poskytuje 108 nájemních jednotek 1kk a 2kk. Důraz je kladený na bezpečí a pohodlí nájemníků. Přímo v objektu funguje lékař a psychiatr, kdokoli z domácích i příchozích tam najde rehabilitační personál či obchod se smíšeným zbožím, kavárnu a knihovnu. Navíc zde mohou bydlet i domácí mazlíčci. První projekt tohoto typu v České republice podle francouzského vzoru postavila společnost Atkins a Langford Development s.r.o.

 

Komunitní centrum Rosa – program pro celé rodiny

V sobotu 28. listopadu se mohou všichni dovědět víc o Parkinsonově nemoci a 7. prosince začne v RoSe vánoční trh. „Obyvatelé RoSy i návštěvníci z venku přijdou nabídnout své rukodělné výrobky. Chybět nebudou drobné dekorace a samozřejmě domácí cukroví,“ upřesňuje Anna Ježková. V pátek 18. prosince od 18 hodin pak čeká všechny slavnostní vánoční ples. Přijít může kdokoli! „Bude se tančit za doprovodu taneční skupiny Taurus a návštěvníci plesu si mohou zazpívat také koledy,“ uzavírá Anna Ježková. Každý týden nechybí běžný program jako je angličtina pro děti, zdravotní cvičení, výtvarné dílny i různé kroužky. Otevřená veřejnosti je také knihovna s připojením na internet.

 

Výběr z programu:

Listopad

26. 11. Začal v Rose cyklus akcí Parkinsoniků, první z nich je výstava fotoobrazů parkinsoničky Renaty Burianové

27. 11. 19.00 Adventní benefiční koncert v kostele u Jákobova žebříku

28. 11. 9.00 Seminář o Parkinsonově nemoci

 

Prosinec

7. 12. 13.00 Vánoční trh v RoSe

17. 12. Vánoční koncert

18. 12. Vánoční ples

 

Více informací najdete na www.rezidencerosa.cz a www.centrumrosa.cz

 

Zdroj: RoSa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.