KOMEDIE/LIVE – Benefiční koncert na podporu Divadla Komedie

Herci Divadla Komedie a jejich hosté vystoupí 18. prosince od 20 hodin v celovečerním hudebně-kabaretním pásmu za účelem podpořit Divadlo Komedie, kterému po čtyřech letech opět velmi vážně hrozí uzavření. Současný provozovatel Divadlo Company.cz opět neobdržel víceletý grant a pro rok 2016 má obdržet částku, za níž Komedii nelze provozovat déle než jen necelé čtyři měsíce.

Účelem benefičního koncertu KomeDIE/LIVE je upozornit na hrozící uzavření Divadla Komedie, o němž si můžete více přečíst v předchozím článku, kde zveřejňujeme i tiskové prohlášení ředitele divadla Vojtěcha Štěpánka.

 KOMEDIE/LIVE - Benefiční koncert na podporu Divadla Komedie Oficiální zdroj: Divadlo Komedie

 

Během celého večera se budou prodávat vstupenky na představení, vánoční poukazy na návštěvu Divadla Komedie, benefiční poukazy, fanouškovské odznaky a plakáty podepsané souborem Divadla Komedie. Výtěžek z těchto výrazně pomůže souboru Divadla Komedie překlenout blížící se zimní období, kdy bude fungovat bez podpory veřejných financí.

Podporu Divadlu Komedie vyjádřilo mnoho významných osobností i mezinárodních institucí, například Polská velvyslankyně, makedonský velvyslanec, ředitelé polských divadel v Katowicích, v Opolu, ve Walbrzychu, ve Varšavě, v ruském Novosibirsku, v Bratislavě, spisovatel Mariusz Szczygiel, Polský i Slovenský institut v Praze, dramatik Viliam Klimáček, naše divadla Pod Palmovkou, Komorní scéna Aréna Ostrava, režisér Petr Zelenka, spisovatel Pavel Kohout herci Jiří Lábus či Petra Špalková.

 

Účinkují:

Eva Vrbková
Kristýna Leichtová
Hana Kusnjerová
Jan Hofman
Jan Zadražil
Klára Cibulková
Kristýna Frejová
Petra Hřebíčková
Martina Krátká
Lenka Nová
Studenti 3. ročníku DAMU KALD

 

Muzikanti:

Petr Batěk – bubny
Jaroslav Kobylinský – kytara
Hans Kubala – piano
Veronika Linhartová – housle
Ukulele Taste band

 

Moderuje: Jiří Kniha

 

Režie: Ondřej Mataj.

Scénografie: Lenica Rozsnyóová.

Masky: Pavel Pavlovský

 

Praktické informace

Benefiční koncert KOMEDIE/LIVE na podporu Divadla Komedie se odehraje 18. prosince od 20 hodin.                                                                                                                  Vstupné: 250 Kč
Vstupenky si můžete rezervovat prostřednictvím emailu: rezervace@divadlokomedie.eu.

 

Více informací o divadle a jeho repertoáru najdete na www.divadlokomedie.eu

 

 

Zdroj: Divadlo Komedie

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.