Klíčem nejen ke zhubnutí je zdravá střevní flóra

S létem přicházejí často stavy sníženého sebevědomí. To když se nemůžeme vejít do plavek nebo šatů, v nichž jsme loni ještě dělali parádu nebo naše postava ve vyhlédnutém outfitu nevypadá ani trochu jako ta, jíž disponuje modelka na reklamním obrázku. Za nespokojeností s váhou nemusí být ani marnivost, sportovně založené zamrzí horší pohyblivost a třeba i zadýchávání při aktivním pohybu. Kde je kámen úrazu a jak se efektivně bránit?

Hubneme efektivně Foto: MitoLife, oficiální zdroj

 

Ať už se na hubnoucí kúru teprve chystáte nebo bojujete s obvyklým jo-jo efektem, zaměřte se zejména na zdraví svého zažívacího ústrojí. Četné studie prokazují spojitost mezi střevními bakteriemi a přibíráním na váze. Střevní prostředí je navíc spojeno se vznikem mnoha alergických obtíží, takže kromě můžete případně zmírnit i tuto položku ze seznamu častých zdravotních obtíží.

 

Nejdřív příčina

Ponecháme-li stranou obezitu vzniklou v důsledku diagnostikovaného onemocnění, jakým je zejména špatná funkce štítné žlázy, pak příčinou nadváhy může být zvýšená prostupnost střev – tzv. Leaky Gut Syndrom. Z důvodu zvýšené propustnosti střeva se dostane do krevního oběhu nestrávená vláknina a sacharidy, které by při správně fungujících střevech byly vyloučeny nestrávené z těla ven. V lidském střevě se ve stejném počtu nacházejí dvě skupiny bakterií, tzv. Bacteroidetes a Firmicutes. Právě přemnožení druhé zmíněné skupiny způsobuje nadměrné vstřebávání nestrávené potravy do organismu, čímž může dojít ke zvýšení kalorického příjmu až o celých 12 %, aniž bychom jedli více. Terapie aktivními mikroorganismy (např. výrobkem PRO EM SAN nebo PRO EM SAN PUR do firmy TISSO) je dlouhodobá od několika měsíců až po několik let.

Základ správného hubnutí je tedy zdravá střevní flóra. Při nadměrném množství tuku produkuje tuková tkáň látky podporující tvorbu zánětů v těle. Tyto záněty vedou k různým následným onemocněním jako například: diabetes mellitus II, arterioskleróza, vysoký krevní tlak nebo různá revmatická onemocnění. Medikamenty, antikoncepce, kortikoidy nebo antidepresiva mohou zvyšovat chuť k jídlu a zpomalovat metabolismus. I zde může být kámen úrazu při nezdařeném pokusu o zhubnutí.

 

Doporučení odborníka

Hubnutí se stane mnohem snadnějším zaměříme-li se na změnu stravovacích návyků, dostatek pohybu a snížení příjmu nadměrné konzumace sacharidů. Také správným příjmem bílkovin nastartujeme svůj metabolismus snadno a chutně. Pokud je vaším nepřítelem nedostatek času i odhodlání můžete doplnit svůj jídelníček o bílkovinný nápoj, který vám pomůže s podporou zdravé střevní flóry a urychlí proces hubnutí. Sáhnout po něm samozřejmě můžete i tehdy, když se věnujete hubnutí skutečně cíleně. Tento postup při hubnutí radí Hana Lang, nutriční terapeutka, odborná konzultantka MitoLife: „Doporučuji nahradit maximálně jedno až dvě jídla denně vhodným bílkovinným drinkem. Ideální jsou stoprocentně přírodní produkty, které neobsahují geneticky modifikované suroviny, pesticidy a jiné škodlivé látky jako lepek, umělé přísady, konzervační látky, aroma či barviva. Například PRO AMINO SPEZIAL od TISSO obsahuje vhodné, nezávadné a naprosto čisté bílkoviny na rostlinné bázi (50% rýžového a 50% hrachového proteinu). Vhodné dokonce i pro vegetariány a vegany.“

 

Podrobnější informace najdete na www.mitolife.cz

 

 

Zdroj: MitoLife

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.