Kdo, když ne ty. Kdy, když ne teď!

Drastické podmínky exportu, proti nimž jsou klecové chovy u nás, téměř luxusem musí snášet tisíce jatečních zvířat prodaných do Třetího světa. Tím ale jejich utrpení nekončí, protože zejména v muslimských zemích jsou zvířata stvoření nečistá a jedná se tu s nimi ne s přezíravostí, ale s krutostí hraničící se sadismem. A toto by měla mít kulturní společnost vždy na zřeteli víc, než jen finanční prospěch za každou cenu. Dnes v 16 hodin můžete přijít podpořit celosvětovou iniciativu Stop exportování živých zvířat z Austrálie na Blízký východ před Australský konzulát v Praze.

stop-australskemu-vyvozu-zvirat

 

Česká republika se akcí KDO KDYŽ NE TY, KDY KDYŽ NE TEĎ! připojí k Izraeli, Řecku, Holandsku a dalším zemím. Buďte také hlasem pro zvířata a řekněte Austrálii DOST přepravě živých zvířat do zemí Třetího světa, kde neplatí žádné zákony na ochranu zvířat. Nemusíme být žádní přemrštění ekoaktivisté nebo vegetariáni, aby se nás toto dotýkalo. Jde o obecnou úctu k životu, kterou bychom právě ke zvířatům, které nám slouží jako potrava, měli mít dvojnásobnou.

 

Světová štafeta

Akce v podobném duchu již proběhla 12.5 v Izraeli a Austrálii, 14.5. se uskuteční u nás, 16.5 v Holandsku, 17.5. v Řecku. Organizace Společnost pro zvířata – ZO ČSOP (Society for Animals) už léta upozorňuje na trýznivé podmínky zvířat při přepravě a proto jsme spolu s ní rádi, že taková iniciativa vznikla a můžeme se k ni rovněž připojit.

Více o iniciativě a zejména o důvodech, které stály u jejího vzniku se dočtete na FB iniciativy nebo stránkách Společnosti pro zvířata.

Na akci vás našim prostřednictvím zve Ondřej Krátký, Společnost pro zvířata – ZO ČSOP (Society for Animals), Dům ochránců přírody.

 

Zdroj: Společnost pro zvířata – ZO ČSOP, Ondřej Krátký

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.