Kabelka – nejlepší přítelkyně aneb Jak si vybrat tu správnou

Svěřujeme jí své doklady, finance, klíče od našich domovů a nezřídka i svá tajemství. Aby svou roli strážkyně a ochránkyně mohla hrát bezchybně a ještě k tomu s noblesou, musí si rozumět se svou majitelkou i jejím šatníkem.

Najít si správnou kabelku ale nemusí být vůbec jednoduché, a to i přes nebo právě pro obrovskou nabídku trendy i klasických modelů, která svádí k tomu, že vybíráme více očima, než podle skutečných potřeb. Obavou z toho, že nás někdo nařkne z marnivosti, se asi dnes už řídit nebudeme, ale určitá střízlivost je tak jako tak na místě. Alespoň u mladých dívek, které s nošením kabelek začínají nebo tehdy, když kompletně obměňujeme šatník a s ním i doplňky.

 

letni-kabelky_tatana_kucharova_kolekce_ccc_jaro_leto_2013

 

Nejdříve bychom si měli vytvořit základ pro běžné použití, a pak se teprve poohlížet po kouscích, které kabelkovou sbírku oživí. Při denním nošení nakonec nejsme daleko od zmiňované rady „do roztrhání“. kabelka se totiž, pokud není z kvalitní kůže nebo pevné látky, opotřebuje velmi rychle, obzvlášť když ještě supluje nákupní tašku.

„Každá žena by měla mít ve svém šatníku takzvanou základní pětku, kterou tvoří psaníčko pro slavnostní příležitosti, dva modely bussiness kabelky, městská taška „tote“ pro každý den a letní kabela pro procházky na kolonádě nebo na pláži,“ říká Hana Andrlová z internetového obchodu Modnidoplnky.cz. Tento tip lze ovšem brát za bernou minci pouze tehdy, odpovídá-li zákaznice zařazení do kolonky manažerka. Objemnější kabelka nebo možná spíš kabela s velkými uchy nebo popruhem není sice po přílišném naplnění nejelegantnější, ale za prvé odpadá obava, že k malým kabelkám nepostradatelnou příruční tašku někde zapomeneme, za druhé nám ponechává volné obě ruce, proto je pro běžné nošení do práce nebo do školy jednoznačně nejpraktičtější. Z toho důvodu by měla právě ona tvořit základ doplňků šatníku, a to nejméně ve dvou barevných variantách a třeba i materiálech s ohledem na roční doby, aby nám vždy ladily s outfitem.

letni-kabelky_tatana_kucharova_kolekce_ccc_jaro_leto_2013_0

 

Nebojte se v létě barev

„Letos v létě jistě módní chybu neuděláte, pokud si pořídíte tašku nebo kabelku v mátově zelené barvě. Na přímořské kolonádě budete zase stylově vypadat s taškou s námořnickými proužky. Moderní jsou pro toto léto zářivé neonové barvy, grafické vzory, průhledné materiály nebo tašky s kovovými detaily,“ radí dál Hana Andrlováa dodává: „Pro volný čas a na cesty nejlépe využijete objemnější kabelu s většími uchy, kterou si pohodlně hodíte přes rameno. Na dovolenou si kromě své oblíbené tašky, do které se vám vejde vše potřebné, přibalte i menší kabelku na výlety a procházky. Oba typy kabelek by měly být spíše neutrální, abyste je mohly kombinovat se všemi outfity, které jste si na dovolenou zabalily. Ideální jsou přírodní odstíny béžové nebo naopak vícebarevné variace. Výběr vždy přizpůsobte celkovému stylu.“

tatana_kucharova__pro_kolekci_ccc_podzim_2013_zdroj_foto_ccc_14

 

Porušujme zavedená pravidla

Zapomeňme na přísné pravidlo, že kabelka a obuv musí být tón v tónu. Aktuální trend je mnohem uvolněnější a přeje i velice kontrastním spojením. Sáhneme-li po kabelce s výrazným grafickým vzorem, nikdy neuděláme chybu, oblékneme-li si jednobarevný a střihově minimalistický model. Chceme-li dosáhnout výraznějšího looku, zvolme tzv. kamufláž, kdy kabelka téměř splývá s oděvem. Jedno pravidlo však přetrvává, a tím je jednotný styl. Bussiness kabelky tak vždy nosíme s elegantní či sportovně elegantní módou. Neformální gypsy styl kombinujeme s podobně laděnou kabelkou z přírodních materiálů s ručně zpracovanými detaily.

 

 

Zuzana Ottová

Zdroj: Modnidoplnky.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.