jasmina JOVY: Šperky na hranici technických možností

Šperky německé designérky Jasminy Jovy fascinují jednoduchostí designu a současně mimořádnými vizuálními kompozicemi. Použitím optických iluzí, tisků na kov a klasických tvarů posouvá hranice toho, co je technicky možné. Její novou kolekci Printed Delusion nyní představuje LEEDA STORE.

LEEDA_JASMINA JOVY JEWELLERY_printeddelusion_necklace_ hair 2

Šperky Jasminy Jovy ocení zejména ženy dávající přednost rafinované jednoduchosti a jsou dostatečně odvážné doplnit svůj outfit i netypicky umístěným šperkem. Každý šperk pak jednoznačně zvýrazňuje osobnost nositelky. Jasmina čerpá svou inspiraci z dávno zapomenutých šperků, které nově interpretuje v moderním stylu. Každá kolekce tak získává jedinečné téma. U každého šperku zaujmou překvapivé efekty vytvořené kombinací různých vzorů a materiálů. Svou tvorbou se autorka pohybuje na hranici mezi uměním, módou a designem. Všechny kolekce šperků jsou vyrobeny výhradně v Německu. Ceny jednotlivých šperků se pohybují v rozpětí od 2 900 do 6 390 Kč.

 

“Šperky Jasminy Jovy jsem našla při návštěvě Fashion Weeku v Berlíně. V její tvorbě mě hned zaujalo spojení jednoduchého tvaru a rafinovaných potisků, kterých si na první pohled nevšimnete. Baví mě hledat nové talenty, objevem letošního léta je právě Jasmina Jovy,” vypráví o setkání s novým přírůstkem do nabídky majitelka obchodu Leeda, designérka Lucie Kutálková.

 

LEEDA

Značka charakteristická vysokou kvalitou materiálů, zpracováním a minimalistickým designem s propracovaným detailem. Je to etablovaná česká značka, fungující od roku 2003, věnující se zejména oděvnímu designu. Její modely jsou šité v malých sériích výhradně v ČR. Je kladen důraz na původ používaných materiálů i řemeslné tradice.

Pod názvem LEEDA pracuje designérka Lucie Kutálková, mimo autorskou tvorbu se Lucie soustředí i na individuální zakázkovou výrobu, návrhy kostýmů a styling. Navrhovala kostýmy na natáčení například pro Liv Tyler nebo ex Bond girl Olgu Kurylenko.

V jejím originálním obchodu v Bartolomějské ulici, najdete mimo oblečení a obuvi značky i doplňky a šperky od dalších českých designérů.
 
LEEDA STORE: Bartolomějská 1, Praha 1, otevřeno: Po–So 11–19 hod.

JASMINA JOVY JEWELLERY Foto: LEEDA, oficiální zdroj

JASMINA JOVY JEWELLERY
Foto: LEEDA, oficiální zdroj

 

 

Zdroj: LEEDA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.