Jak vybrat správně šaty na svou postavu

Teplejší počasí velí schovat dlouhé kalhoty do skříně a sáhnout po vzdušnějších kouscích garderóby jako jsou šaty a sukně. A právě vybrat si správné šaty bývá často velkou módní výzvou. Můžete mít sebekrásnější šaty, ale pokud vám dobře nepadnou, tak mohou způsobit více škody než parády, přitom správným výběrem šatů a bot lze jednoduše zamaskovat drobné nedostatky postavy.

gate_perex_image_foto_kolekce_jaro_leto_2014_19

 

Širší stehna a boky

Ženy, které mají postavu typu „hruška“, tzn. silnější stehna a širší boky, by měly nosit šaty, které nejsou kratší více než 5 cm nad koleny. Ideální jsou šaty a sukně do áčka nebo empírový střih. Noste véčkové výstřihy, šaty bez ramínek nebo výrazné náhrdelníky. Skvěle tak odvedete pozornost od nižších problematičtějších partií. Vyvarovat byste se také měly šatů s volány a sklady na bocích,“ vysvětluje Monika Janotová, módní odbornice značky Gate.

 

Silný pas

Máte-li postavu typu jablko, tedy širší pas a větší břicho, vybírejte šaty, které mají výrazné výstřihy. Vyhněte se širokým páskům, které připoutají pozornost na problematické boky. Skvěle budou vypadat například látkové pásky mašlovitého střihu, které si dejte na úroveň boků. Trefou do černého jsou také zavinovací tuniky a vertikální vzory.

 

Velmi drobná postava

Pokud máte velmi štíhlou a drobnou postavu, tak volte šaty, které dokonale padnou. Volné a rozevláté střihy nejsou pro vás. Ideální jsou šaty, které vám zdůrazní pas. „Bát se nemusíte ani materiálů jako jsou úplet, manšestr nebo džínovina, kterým by se měly vyvarovat silnější dámy. Máte-li velmi hubené nohy, tak vyměňte minisukni za delší úzkou sukni,“ dodává Monika Janotová z Gate. Skvěle na vás budou vypadat také tzv. Bubble dress neboli nabírané šaty, které se hodí pro slavnostnější příležitosti.

 

Ženy krev a mléko

Ženám, kterým příroda nadělila výraznější postavu, radíme nenosit zbytečně široké nebo vícevrstevné šaty. Přebytečná kila v nich neschováte. Spíše na ně naopak upozorníte. Vhodné jsou zavinovací šaty. Nebojte se ani výrazných barev a jemných vzorů.  Ideální délka šatů nebo sukně je ta, která těsně končí pod koleny. Dámy se silnějšími rukami noste tříčtvrteční rukávy áčkového střihu. Pokud máte šaty s krátkými ramínky, tak si vezměte přes ramena šátek. A jaké vybrat správné boty? „Sáhněte po botách tělové barvy. Ty se krásně sjednotí s pokožkou a opticky zeštíhlí postavu. Vhodné nejsou boty s oblou špičkou. Ideální je obuv tvarovaná do špičky,“ radí Veronika Sajdoková z CCC.

 

Kratší nohy
Krásné sexy nohy přitahují pozornost většiny mužů. Pokud nám ale příroda nenadělila gazelí nohy, můžeme si k nim domoci vhodně zvolenými šaty. Volte ty s vyšším pasem. Ideální vzor jsou proužky směrem dolů. Midi střih nohy opticky zkrátí. Pokud si chcete přidat pár centimetrů v nohách, oblékněte si šaty s délkou nad kolena. „Samozřejmostí jsou vysoké podpatky. Více vás pak „protáhnou“ spíše ty tenčí než široké nebo klínek. Dobrý optický trik je také barevně sladit boty a šaty. Opticky si tak prodloužíte své nohy,“ doplňuje Veronika Sajdoková..

 

 

 

Zdroj: CCC, Gate

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.