Jak si posvítit na hudbu

Všemožné technologické vychytávky se v posledních letech těší velké oblibě, jak naše domovy zaplavuje čím dál větší množství elektroniky. Některé jsou praktické, jiné zase spadají spíše do sféry bláznivých výstředností. Produkt jménem Awox Striim Light je tak trochu kousek od obojího. Kombinuje v sobě totiž žárovku a reproduktory.

 

Žárovka se zabudovaným reproduktorem Awox Striim Light Oficiální zdroj: Audiopro

Žárovka se zabudovaným reproduktorem Awox Striim Light Oficiální zdroj: Audiopro

 

Zní to bláznivě. Proč by měl být reproduktor zrovna v žárovce? Nejde však ani zdaleka o jediné zařízení svého druhu. Myšlenka montovat reproduktory do různých předmětů v domácnosti je vcelku populární. Staví na premise, že takto umístěný reproduktor v domácnosti nijak nepřekáží. A pokud si jich pořídíte více a propojíte je do jedné sítě, můžete pak poslouchat svou hudbu, ať už jste ve kterékoliv místnosti, bez nutnosti něco přenášet nebo zbytečně štelovat hlasitost do výšin, za něž vás sousedé rozhodně nepochválí. Toto řešení ovšem jistě nemá budoucnost u lidí, kteří naopak svou ohromnou nabušenou sestavou rádi ohromují okolí.

 

Něco málo o parametrech

Otázkou je, jaká je skutečná nabídka? Awox Striim Light je macek vážící téměř tři čtvrtě kila a o poznání větší jak normální žárovka. S tou sdílí ale stejný systém šroubování do standardní objímky. Rozhodně se však ale díky svým rozměrům nehodí do každé lampy. Už jen pro to, že by s ním mohla poroučet k zemi.

„Žárovková část“ přístroje pracuje s LED světly, čímž slibuje minimálně energetickou úspornost. Reproduktor zase slibuje výkon 21 W. Otázkou je, jak kvalitní podání hudby umožňuje takový obyčejný mono reproduktor, zvláště pokud bude umístěný ve stínidle lampy. Pro nenáročného posluchače by to však stačit mohlo. Součástí řešení je dálkový ovladač. Přeci jen ale poněkud praktičtější možností je ovládat přístroj na dálku s pomocí aplikace ve smartphonu (podporuje Android i iOS) či přes počítač (Windows i OS X). Tato možnost tu samozřejmě je, ale je dostupná pouze u dražší verze s wi-fi technologií (levnější pracuje jen s pomocí bluetooth).

 

A co se samotné ceny týče, společnost Audiopro prodává hudební žárovku ve svém obchodě kreatek.cz za ceny 2 772 korun (pro verzi jen s bluetooth) a 4 164 korun (za praktičtější Wi-Fi verzi). No nekupte to.

 

Letmý pohled na Awox Striim Light v akci v podání redaktora Digital Trends (video je pouze v angličtině, je ale poměrně názorné)

 

L.V.

Zdroj: Audiopro, oficiální zdroj

Digital Trends, Youtube

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.