Ivana Chýlková otevře nové divadlo

Premiérou hry Hlava v písku zahájí 18. září svůj provoz divadlo Studio DVA. S novou divadelní scénou v samém srdci hlavního města na Václavském náměstí v budově Paláce Fénix v prostorách bývalého kina Blaník tak nabývá reálných tvarů záměr společnosti divadlo Studio DVA, kterým je provozování nezávislé divadelní scény uvádějící divadelní a hudební projekty za spolupráce s výraznými inscenátory a předními českými a slovenskými herci.

 

hlava-v-pisku_perex

 

Divadelní společnost Studio DVA, která dosud fungovala bez stálé scény, má ve svém repertoáru šestnáct činoherních titulů, muzikál Hello, Dolly! a hudebně divadelní projekt Vánoční koleda. „Věřím, že díky mnoha sezónami osvědčené dramaturgii a kvalitě se tak divadlo Studio DVA v Paláci Fénix stane jedinečnou a významnou multikulturní scénou v centru Prahy,“ vyjadřuje se k záměru otevřít nové divadlo producent Michal Hrubý.

 

Do 84 let přesně na den

Nové divadlo Studio DVA nyní sídlí ve velkoryse řešených prostorách bývalého premiérového kina Blaník, které zahájilo svůj provoz již 18. září 1929 a promítalo nepřetržitě až do nedávné minulosti. Divadlo se zde poprvé hrálo již v v 60. letech minulého století. V roce 2003 byl prostor rekolaudován i pro divadelní účely. Divadlo Studio DVA prostor slavnostně otevře, na den přesně, po 84. letech od zahájení provozu.

Kromě mimořádně atraktivní lokality je nesporně atraktivní i budova, v níž se bývalé kino a budoucí divadlo nachází. Jedná se o stavbu s jedinečnou a cennou architekturou – typickou představitelku funkcionalismu v Čechách, která vznikla na základě spolupráce Josefa Gočára a Bedřicha Ehrmanna.

 

Hlava v písku nebo možná v oblacích

Titulem, který novou metropolitní scénu otevře je hra líčící téměř neuvěřitelnou lovestory bohatého požitkáře Ištvána a jeho ženy Enike, kteří se společně koupou v šampaňském, střílejí po sobě, utíkají před policií a nesnesitelně si lezou na nervy. Režisér Patrik Hartl napsal hlavní role přímo na tělo Ivaně Chýlkové a Janu Potměšilovi. „Dráždila mě představa spojit zdánlivě nesourodé osobnosti v příběhu o partnerech, kteří spolu nedokážou vyjít, přestože se milují tak osudově, že má jejich vztah téměř antické rozměry,“ říká režisér Hartl k nově připravované hře.

Hrají: Ivana Chýlková, Jan Potměšil a Jana Stryková, režie: Patrik Hartl, scéna: Adam Pitra, kostýmy: Simona Rybáková, hudba: Marko Ivanović.

 

hlava-v-pisku_strykova

 

Předprodej vstupenek

Vstupenky na představení nového divadelního stánku konaná v září a říjnu jsou již v prodeji na www.studiodva.cz.

 

kačapa

Zdroj: Studio DVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.