I´MOZART – změna programu

Agentura DaDa plus se omlouvá návštěvníkům a partnerům za změny v programu hudební přehlídky I´Mozart v Praze.

Logo I´Mozart Oficiální zdroj I´MozartZ důvodu náhlé zdravotní indispozice autora projektu a producenta pana Mgr. Vladimíra Darjanina, jeho dlouhodobému pobytu v nemocnici a následné náročné rekonvalescenci se v posledních týdnech oddálila důležitá jednání se sponzory a partnery, na kterých závisela realizace koncertních a operních představení. Z těchto závažných důvodů jsme bohužel, museli přistoupit ke zrušení některých předem avizovaných představení. Už nyní však jednáme o kompenzaci v dalším projektu.

Tímto se návštěvníkům koncertů a operních představení omlouváme za změny v programu.

Omlouváme se také našemu partnerovi, Národnímu divadlu za způsobené těžkosti s rušením představení.

 

Jsou zrušeny tyto akce festivalu I´Mozart:

18. 4. 2016 / Julia Lezhneva – soprán   (Stavovské divadlo, 20:00)
19. 4. 2016 / Gabriela Montero & PKO (Rudolfinum, 19:30)
20. 4. 2016 / Únos ze serailu (Stavovské divadlo, 19:00)

Národní divadlo vrátí peníze divákům za vstupenku na koncert Julie Lezhnevy (na pokladnách Národního divadla příp. prostřednictvím partnerů, u kterých byla vstupenka zakoupena). Národní divadlo umožní vyměnit vstupenku na představení Únos ze serailu (20. 4. 2016) za vstupenku ve stejné hodnotě na některé ze tří uvedení této opery ve Stavovském divadle (režie: Joël Lauwers, účinkují: O. Jelínková, J. Sibera, A. Briscein, T. Kořínek, Z. Plech) ve dnech 27. 4., 18. 5. nebo 28. 5. 2016. Výměna těchto vstupenek proběhne na pokladnách Národního divadla. Pokud divák neakceptuje náhradní termín, má právo na vrácení vstupného v plné výši na pokladně Národního divadla nebo prostřednictvím partnerů, u kterých byla vstupenka zakoupena.

Přes všechny výše uvedené změny Vás zveme na hudební přehlídku I´Mozart, která se koná v Rudolfinu a ve Stavovském divadle.

 

Na programu zůstávají následující představení:

17.4. Ingolf Wunder  (Rudolfinum, 19:30)
21.4. Don Giovanni (Stavovské divadlo, 19:00)
22.4. Pražské premiéry W. A. Mozarta (Stavovské divadlo, 19:00)
23.4. Hisako Kawamura (Rudolfinum, 19:30)
24.4. Così fan tutte (Stavovské divadlo, 19:00) – místo ohlášeného hostování Maďarské státní opery vystoupí se stejným operním titulem domácí soubor Národního divadla s představením v režii Martina Čičváka
7.6.  Mozart Gala – Adriana Kučerová a PKO, Rudolfinum
16.12.  Mozart Gala – Dalibor Jenis, Eva Hornyaková, Rudolfinum

Věříme, že nás svou účastí podpoříte.

 

Pozvání na zahájení festivalu

Rádi Vás uvítáme na zahajovacím koncertě rakouského pianisty – Ingolfa Wundera, dne 17. dubna od 19:30 v Rudolfinu.

Rakouský klavírista Ingolf Wunder získal v roce 2010 druhé místo v Chopinově soutěži a v sezóně 2015/2016 debutoval pod vedením Vladimira Ashkenazyho s Philharmonia Orchestra. Klavírista spolupracuje s nahrávací společností Deutsche Grammophon a do Prahy přijede s programem složeným z Mozartových a Beethovenových skladeb. 

Operní fanoušky zveme na Dona Giovanniho a na Pražské premiéry W. A. Mozarta, kde se představí sólisté a sbor Národního divadla.

Stavovské divadlo je známé především jako oblíbená scéna W. A. Mozarta. Skladatel zde několikrát koncertoval, zažil zde první veřejný úspěch své opery Figarova svatba, jejíž premiéra ve Vídni propadla. Dne 28. 10. 1787 zde měla premiéru Mozartova opera Don Giovanni, která byla složena speciálně pro Prahu. Její předehru Mozart údajně zkomponoval noc před premiérou na Bertramce. Mozart ji osobně dirigoval. Nedlouho nato se zde konala další premiéra Mozartovy opery La clemenza di Tito (6. 9. 1791), složená k příležitosti korunovace Leopolda II. českým králem.

Právě v tomto divadle, ke kterému měl W. A. Mozart osobní vztah, se odehraje jeho opera DON GIOVANNI (21. 4. od 19 hodin). Opera je nastudována v italském originále.

V roli Dony Anny se představí sopranistka Marie Fajtová, Leporela si zazpívá basista Miloš Horák a Dona Ottavia Jaroslav Březina – držitel ceny Thálie 2015 v oboru opera.

 

Gala ve Staváku – pro Mozarta

22. dubna se ve Stavovském divadle od 19 hodin sejdou sólisté Národního divadla Praha, aby pod vedením Zdeňka Klaudy – autora projektu tohoto večera – zazpívali ukázky z Mozartových oper Don Giovanni a La clemenza di Tito. Můžete se těšit na hvězdné ženské obsazení: Jana Šrejma Kačírková, Yukiko Šrejmová Kinjo, Michaela Kapustová.

Večer s názvem Mozart Gala se uskuteční 7. 6. 2016 v Rudolfinu, kde vystoupí slovenská pěvkyně Adriana Kučerová a Pražský komorní orchestr pod taktovkou Martina Leginuse. Zazní árie Mozarta, Händela a Donizettiho. Závěrečné Gala se bude konat 16. 12. 2016 v Rudolfinu, kde Pražský komorní orchestr, Dalibor Jenis a Eva Hornyaková přednesou díla Mozarta a Rossiniho.

 

Těšíme se na Vás!

Tým I´Mozart

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.