ibis žije hudbou

Takové je motto nového projektu ibis Music, který promění hotely ibis v hudbou pulzující místa a pódia, která nabídnou místním i turistům nové zážitky a vzájemnou interakci právě díky koncertům živé hudby. Podle průzkumů Ipsos je totiž hudba způsob, jak se spojit a sdílet své emoce.

ibis Music - plakát Foto: ibis, oficiální zdroj

ibis jako moderní značka hotelů se projektem ibis Music otevře živé hudbě. V nedávném průzkumu Ipsos se plných 79 % respondentů shodlo na tom, že poslech hudby je nezbytnou součástí jejich života. 84 % dotazovaných pak uvedlo, že hudba je způsob, jak se spojit a sdílet své emoce a 58 % vyjádřilo, že hudbu poslouchá na cestách. Cestování, hudba a pohostinství k sobě zkrátka neodmyslitelně patří.

V duchu stoupajícího trendu uvedlo 50 % dotazovaných, že by raději poslouchali živá vystoupení než reprodukovanou hudbu.

51 % respondentů očekává, že živá hudební vystoupení budou první hudební aktivitou nového hotelu. 40 % dotazovaných si navíc přeje, aby to byly živé koncerty nových umělců. Právě proto požádal ibis o spolupráci Spotify, který dokáže odhalit trendy v místní hudbě a který prostřednictvím algoritmů Spotify vytipoval nadějné hudebníky pro prezentaci v rámci projektu ibis Music.

Výzkum jasně ukázal, že během cestování lidé rádi objevují místní hudbu, zpěváky a skupiny, což potvrdilo více než 53 % dotazovaných.

 

ibis Music otevře hotely živé hudbě

Projekt ibis Music by měl pobavit klienty před, během pobytu i následně v jakémkoli hotelu ibis. Hudební platforma proměny hotelů ibis bude znamenat nejen organizaci živých koncertů, kdy se hotely promění v pódia, ale třeba i dovybavení hotelových pokojů či koupelen zařízením pro hosty, kteří rádi poslouchají hudbu.   

Celkový koncept proměny hotelů ibis (přechod na mobilní check-in, nový design interiérů a další) odstartuje projektem ibis Music ve 44 hotelech ibis v 17 zemích světa. Domácí hudební talenty, které pomáhají najít partneři projektu Sony Music UK‘s 4th Floor Creative Group a Spotify, se na pódiích hotelů ibis utkají o postup na proslulý hudební festival Sziget v Maďarsku. V ibis Praha Old Town (Na Poříčí 5, Praha 1) se koncert uskuteční 25. dubna od 19 hodin a vystoupí na něm dva mladí hudebníci Sofian Medjmedj a Karelll. Ze všech interpretů po celém světě pak odborná porota vybere devět postupujících na festival Sziget. Více na www.ibis-music.

Energie davu, rytmus hudby, impuls k tanci, chuť zpívat – to nás všechno přitahuje. Živá hudba je vždy více než jen reprodukovaná hudby, je to zážitek, který má moc lidi spojovat, vytvářet vzpomínky.

„Hudba je naší vášní a naše hotely ožijí živou muzikou . Naším posláním je být příjemným a aktivním hudebním „majákem“, místem, kde pobýt, ale i kde lze poslouchat. S hudbou jsme otevření. Důležité jsou dvě věci – za prvé budeme hostit malé živé koncerty se známými i začínajícími hvězdami, které přiblíží hudbu našim hostům, kteří muziku rovněž mají rádi. Nabízíme něco nového. A talentovaným hudebníkům nabídneme podium, kde se mohou ukázat, ale i zázemí a pohodlí hotelu a především šanci dostat se na věhlasný festival,“ vidí nové příležitosti zástupci sítě hotelů ibis.

 

Hudební festival Sziget Music Festival čeká na devět postupujících interpretů

7. srpna 2019 se uskuteční vyvrcholení hudební akce ibis Music. Devět interpretů, které vybere odborná porota, vystoupí na vyhlášeném hudebním festivalu Sziget, kde na speciálním pódiu Ibis stage předvedou svůj talent. Na výherce čeká cena, která mu pomůže nastartovat kariéru – spolupráce se Sony Music UK‘s 4th Floor Creative Group.

 

Dva čeští muzikanti Sofian Medjmedj a Karelll mají šanci představit se na festivalu Sziget

Česká republika je součástí hudebního projektu ibis Music. V jeho rámci v pražském hotelu ibis Praha Old Town vystoupí dva talentovaní mladí hudebníci – Sofian Medjmedj a Karelll. Jejich živé vystoupení si můžete poslechnout 25. dubna 2019 od 19. hodin v prostorách hotelu ibis Praha Old Town (Praha 1, Na Poříčí 5).

Ukázky jejich progukce najdete tady.

 

Kdo je Sofian Medjmedj

Teprve sedmnáctiletý mladík přináší na českou scénu originální a neotřelý sound. Hudebně staví na popu s přesahem do r´n´b, ale jeho tvorba je pestrá směs různých žánrů. Svou kariéru odstartoval v Abbey Road společným single s Benem Cristovao. Nyní se však hudebně více vyprofiloval a buduje si vlastní nadějnou kariéru. Po singlu Čekám na zázrak se ohlásil dalším novinkovým hitem TO TĚ TO BAVÍ, který je aktuálně možné slyšet v českém éteru. Sofian se pro hudbu doslova narodil, má oslnivý talent, živelnou jiskru a strhující energii.

ibis Music: Sofian Medjmedj Foto: ibis, oficiální zdroj

 

Kdo je Karelll

Pětadvacetiletý zpěvák, skladatel a textař, vlastním jménem Karel Peterka se jako první Čech dostal na světový festival Musexpo v Los Angeles. Má klip ke své písni Raise my soul, i k singlu On my own, který se stal 3. nejhranější skladbou na Fajn rádiu.

 ibis Music: Karelll Foto: ibis, oficiální zdroj

 

 

Zdroj: ibis

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.