Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2016

S prázdninami přichází i letos fotografická soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt, který vznikl v roce 2009 a díky oblíbenosti vstupuje tento rok již do 7. ročníku, je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří by své práce rádi prezentovali  v kalendáři nebo na výstavě a navíc mají soutěživého ducha. Téma letošního ročníku soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost nese název „Představivost vládne světu“.

Titulní strana budoucího kalendáře Nikon 2016, v němž budou prezentovány nejlepší fotografie soutěže Oficiální zdroj: Nikon

 

Projekt dává příležitost jak amatérským fotografům, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do 31. 8. 2015 do 23.59 hod. Po ukončení vkládání fotografií do soutěže začíná dne 1. 9. 2015 tipovací soutěž v galerii všech přihlášených fotografií. Úkolem tipujících je odhadnout, které fotografie vybere odborná porota pro NIKON KALENDÁŘ 2016. Podrobná pravidla tipovací soutěže naleznete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Výherce tipovací soutěže získá od společnosti NIKON spol. r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnotě 10 000 Kč.

 

Výstavní „50“

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s panem Stanislavem Pokorným, fotografem a předsedou Asociace profesionálních fotografů České republiky, bude veřejnosti představeno během slavnostního vyhlášení výsledků dne 11. listopadu 2015 v hotelu Holiday Inn v Praze. Začátkem roku 2016 pak bude zahájena výstava těchto fotografií v Nikon Photo Gallery v Praze na Malé Straně. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky sedmého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2016, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč.

Vítězná fotografie   soutěže NIKON KALENDÁŘ 2015  od Jana Knota nazvaná „Hry Stínu" Foto: Jan Knot/Nikon, oficiální zdroj

Vítězná fotografie soutěže NIKON KALENDÁŘ 2015 od Jana Knota nazvaná „Hry Stínu“
Foto: Jan Knot/Nikon, oficiální zdroj

 

 

Soutěž pro dobrou věc

Sedmé vydání kalendáře pokřtí pan inženýr Jiří Procházka, ředitel Domova pro zrakově postižené Palata, na slavnostním večeru dne 11. listopadu 2015 v hotelu Holiday Inn v Praze. Výtěžek z dražby kalendáře věnuje NIKON Domovu pro zrakově postižené Palata na úhradu nákladů spojených s obnovou orientačního systému pro slabozraké a nevidomé v prostorách zařízení.

Výtěžek z loňské dražby fotografií na slavnostním večeru a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon přinesl finanční dar ve výši 336 500 Kč Nadačnímu fondu Kapka naděje na úhradu nákladů spojených s poskytováním služeb psychologa na oddělení dětské hematologie a onkologie a transplantační jednotky kostní dřeně v pražském Motole.

 

O Palatě

Domov pro zrakově postižené Palata se nachází v krásném prostředí tříhektarového parku anglického stylu v klidné části Smíchova na jižním svahu Strahova. Byl postaven v roce 1893 a po celou dobu své existence je v něm poskytována péče lidem se zrakovým postižením. Více o Domově pro zrakově postižené na www.palata.cz.

 

Více o tomto projektu naleznete na www.nikon-kalendar.cz

 

Zdroj: Nikon

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.