Fotoreportáž z Jarní výstavy skalniček

První letošní výstavu skalniček v zahradním areálu mezi Faustovým domem a kostelem sv.Jana Nepomuckého Na Skalce jsme vám již avizovali. Počasí „svátků jara“ návštěvě květinové prezentace aktuálně nahrává, my jsme tolik štěstí v pátek při pořizování snímků neměli, ale jako pozvánka do oázy uprostřed ruchu velkoměsta jistě postačí.

Krokusy se v zahradě již zabydlely Foto: e-Newspeak

Krokusy se v zahradě již zabydlely
Foto: e-Newspeak

 

Nerozhodný nástup jara s velkými výkyvy teplot květinové expanzi zrovna nenahrál, ale i tak se je „u Fausta“ na co dívat. Zajímavé je například porovnávat jak vypadají například krokusy či ladoňky vyrůstající na zahradě již jako v přirozeném prostředí, a jak jim to sluší v nádobách či jen malých květináčích.

Jak už samotný název výstavy napovídá, k vidění jsou tzv. jarní květiny, zejména pak cibuloviny, ať už narcisy, krokusy, ladoňky v dobře známých, ale i netradičních a o to více přitažlivých varietách.

Výstava jednotlivých druhů skalniček Foto: e-Newspeak

Výstava jednotlivých druhů skalniček
Foto: e-Newspeak

 

Výstavní „aréna“, jak už tomu zde na jaře tradičně bývá, patří zejména lomikamenům (saxifraga) všech barev i tvarů květů a dalším atraktivním skalničkám, z nich nejedna se tu pochlubí označením „Oceněný exponát“.

 

Názornou ukázkou, že „skalka“ nemusí být vytvořena jen z kamenů, ale rostlinám to velmi sluší i mezi kmeny a kmínky stromů, které vytvářejí obdobně přirozeně působící zátiší, najdete hned u vstupu do areálu, naopak v druhé části zahrady čekají klasické malé skalky.

 

Prodej přebytků od členů skalničkářského klubu je rovněž v plném proudu, průběžně je sortiment doplňován. Pokud nejste kovaní zahradníci, určitě se nebojte zeptat u prodejního pultu nebo všudypřítomných poradkyň či poradců, kterou rostlinku si můžete z výstavy na památku odnést bez obav, že jí třeba nedokážete vytvořit optimální podmínky na vaší zahradě či jen balkonu nebo terase.

Prodej výpěstku a poradenská služba  členů klubu a poradenská služba

Prodej výpěstku a poradenská služba členů klubu a poradenská služba

 

 

 

Jarní výstavu můžete navštívit do 1.4.2016 denně od 9 do18 hodin včetně svátků.

Zuzana Ottová

Zdroj: KSP

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.