Filmová trička II aneb Lucky Luke přijíždí do vašich šatníků

Nestárnoucí frajer z Divokého západu Lucky Luke nebo-li hezky česky Šťastný Luke provedl dětstvím už nejednu generaci komiksových i filmových fanoušků. A baví je dál v každém věku. Skalním příznivcům může od srpna dělat se svými kumpány společnost takřka neustále díky nové sérii komiksových triček německé značky s.Oliver. Škoda jen, že výrobci zřejmě zapomněli na dámskou a dětskou část Lukových obdivovatelů.

s-oliver-casual_perex_549-_foto01

 

Lucky Luke, jehož vizuálním otcem je vpravdě geniální René Goscinny, tudíž k jeho nevlastním sourozencům patří francoužští „národní hrdinové“ Asterix a Obelix, zdobí hned několik triček z této nové série. Na prvním, nejklasičtějším vjíždí Luke na svém koni Jollym Jumperovi do Daisy Townu. Druhé tričko má střízlivější podobu, je opatřeno pouze černobílou kresbou odpočívajícího Luka. Na dalších už Luke tasí pistoli nebo jeho hlavu nahradí ta, jenž náleží nositeli trička. Dvě trička patří Lukovým protivníkům bratrům Daltonovým a poslední psu Tramtabumovi v originále Rantanplanovi, který je hloupější než vlastní stín, a který Luckyho Luka doprovází.

 

Těm, kteří znají animovanou verzi Lukových příběhů nazpaměť, pak dost možná budou znít v úších líně pronášené repliky Luka, kterému v českém dabingu propůjčil svůj hlas František Němec, stejně jako hlášky typu: „Ta konzerva byla ńáká horká!“ či „Dostal jsem chuť na husu!“, hloupého Averella Daltona, jehož v původním dabingu nepřekonatelným způsobem namluvil Jaroslav Moučka, a jehož nejeden výstup končil svorným zařváním zbývajících bratří Daltonů: „Averelle, drž hubu!“

Nuž, zajdu si ozkoušet nejmenší pánskou velikost a třeba budu mít štěstí a se Šťastným Lukem si padneme nejen do oka.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: s.Oliver

 

Co takhle tričko Snoopy se vrací

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.