Festival sci-fi filmů Future Gate

První ročník festivalu Future Gate bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 13. března v pražském kině Bio Oko. Do správné vesmírné nálady se diváci dostanou již cestou do kinosálu, kam projdou pomyslnou časovou bránou a ocitnou se v daleké budoucnosti. Prostřednictvím technologických instalací, projekcí a speciální výzdoby budou objevovat tajuplná místa vzdálených galaxií a nám zatím skrytých světů.

future-gate_ghost-in-the-shell
Festival proběhne v pražském kině Bio Oko ve dnech 13. – 16. března 2014 a ke zhlédnutí zde budou jak filmové legendy, tak i naprosté filmové novinky žánru science fiction.

Festival odstartuje filmem americké produkce Europa Report o hledání nových forem života na misi k měsíci planety Jupiter s příznačným názvem Europa.

 

Program festivalu

Páteční program festivalu nabídne hned dvě filmové novinky, které se v ČR neobjevily, a to akční parodii o superhrdinech Kenny Begins a hororový snímek Poslední dny na Marsu v hlavní roli s Lievem Schreiberem.

Organizátoři festivalu myslí i na dětské diváky a jejich rodiče. Na sobotní den tak pro ně bude přichystán krátký animovaný film a po jeho skončení překvapení v podobě výtvarné a hudební dílny.

Filmy plánované na sobotní večer spojuje tématika umělé inteligence. Po japonské animované legendě Ghost in the Shell (Kôkaku kidôtai), kterou natočil režisér Mamoru Ošii bude následovat filmová klasika Vetřelec, legendární film Ridleyho Scotta.

Neděle bude věnována objevování dálek vesmíru. Program otevře japonský akční snímek Space Battleship Yamato a festival bude zakončen dnes již kultovním filmem Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná Odyssea.

future-gate_the-last-days-on-mars

 

Praktické informace

Festival sci-fi filmů Future Gate, 13. – 16. března 2014, kino Bio Oko, Františka Křižíka 15, Praha 7, cena vstupenky na 1 představení je 100 Kč, permanentka na všech 7 projekcí stojí 400 Kč, vstupenky jsou již nyní v předprodeji kina. Více informací na stránkách festivalu.

future-gate_space-battleship-yamato

 

Zdroj: Future Gate, Bio OKO

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.