Febiofest zahájil předprodej vstupenek na Culinary Cinema

Přesně měsíc před slavnostním zahájením mezinárodního filmového festivalu byl dnes, tedy 19.února zahájen předprodej vstupenek na exkluzivní večeře spojené s projekcí filmů v sekci Culinary Cinema.

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Nejlepší recept Foto: Febiofest, oficiální zdroj

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Nejlepší recept
Foto: Febiofest, oficiální zdroj

 

Culinary Cinema je inspirovaná stejnou akcí z německého filmového festivalu Berlinale, s nímž na její realizaci Febiofest spolupracuje. Osobně ji proto navštíví i sám ředitel Berlinale Dieter Kosslick.

 

Tři filmové večeře

V rámci třech filmových večerů od 24. do 26. března postupně divákům uvaří šéfkuchaři tří špičkových pražských restaurací pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha – Jan Kratochvíl z Divinis, Marek Hora z Yamato a Michal Pšenička z Café Imperial.

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Foodies - menu podle filmu Foto: Febiofest, oficiální zdroj

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Foodies – menu podle filmu
Foto: Febiofest, oficiální zdroj

Program v restauraci postavené na Barrandově bude zahrnovat vždy projekci filmu a večeři o několikachodovém menu připravovaném a servírovaném přímo na místě. Menu Febiofest Italy 2015 je spojené s projekcí filmu Mé jméno je láska, film Nejlepší recept inspiruje kuchaře k Menu Febiofest Asia 2015 a Menu Febiofest Foodies 2015 se bude podávat po zhlédnutí dokumentu Foodies zasazeného do prostředí těch nejlepších michelinských restaurací.

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Mé jméno je láska  Foto: Febiofest, oficiální zdroj

Febiofest, sekce Culinary Cinema: Mé jméno je láska
Foto: Febiofest, oficiální zdroj

 

Večeře ve společnosti slavných

Culinary Cinema bude hostit i významné osobnosti, kromě ředitele Berlinale Dietera Kosslicka například režisérku Foodies Charlottu Landelius nebo hereckou hvězdu Albu Rohrwacher, jež se objeví i v „eroticko-gastronomické pochoutce“ Mé jméno je láska, a které letos festival připravil v rámci programu i vlastní Poctu. Cena vstupenky na Culinary Cinema je 1 500 korun.

 

Kdo je Alba Rohrwacher 

Pětatřicetiletá Alba Rohrwacher získala velké uznání kritiků za roli psychicky narušené dcery v dramatu Giovannin otec z roku 2008.V podobné úloze se objevila i v adaptaci italského bestselleru Paola Giordana Osamělost prvočísel, kde ztvárnila hlavní roli traumatizované dívky, jež hledá po životní tragédii místo ve společnosti. Tento film, v němž hraje i Isabella Rossellini, uvede festival v programu, stejně jako například snímek Zázraky z roku 2014, který režírovala a k němuž i napsala scénář starší Albina sestra Alice Rohrwacher. Alba tu ztvárňuje matku početné rodiny, jíž vládne despotický manžel. Film, který je inspirován dětstvím obou sester, obdržel vloni Velkou cenu poroty na filmovém festivalu v Cannes. Zatím poslední velký herecký triumf získala Alba na loňském mezinárodním festivalu v Benátkách, kde byla oceněna za hlavní herecký výkon ve filmu Hungry Hearts.

Febiofest: Alba Rohrwacher ve filmu Zázraky Foto: Febiofest, oficiální zdroj

Febiofest: Alba Rohrwacher ve filmu Zázraky
Foto: Febiofest, oficiální zdroj

 

Zdroj: Febiofest

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.