Expedition Desert 2014: Tanger – Dakhla

Přesně pět týdnů je na cestách česká výprava dobrodruhů, kteří si dali za cíl projet svými Land Rovery odlehlé kouty severozápadní Afriky. Desetičlenná posádka převážně z Plzně a okolí má v plánu 8 tisíc kilometrů dobrodružství. Pojďme tedy postupně nahlédnout do deníku velitele Expedice, pana Davida Roháče.

Expedice Desert odstartovala stylově z areálu autosalonu DAJBYCH, který je autorizovaným prodejcem vozů Land Rover, v nichž dobrodruzi vyrazili na cestu Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert odstartovala stylově z areálu autosalonu DAJBYCH, který je autorizovaným prodejcem vozů Land Rover, v nichž dobrodruzi vyrazili na cestu
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

Plán trasy

Expedice se po vylodění v marockém Tangeru vydá po pobřeží středozemního moře a potom do centrálního a jižního Maroka, kde jí čekají pověstná pouštní pole i legendární etapa závodu Paříž – Dakar do města Zagora. Po dosažení obratníku Raka, v odlehlých oblastech Západní Sahary, expedice zamíří zpět na sever po pobřeží Atlantského oceánu, se zastávkami v historických městech Dakhla nebo Marakéš. Cestou ovšem musí zdolat i pohoří Vysokého Atlasu s nadmořskou výškou až 3000 m n. m.

 

Čtyřkoloví partneři

Jaká auta si cestovatelé na tuto náročnou cestu zvolili je celkem zbytečná otázka; co jiného, než legendární Defendery, které už prověřily terény po celém světě. Vždyť Land Rovery byly nezbytnou výbavou automobilových expedic od jejich začátku po druhé světové válce. Proto se také start expedice odehrál v areálu autosalonu DAJBYCH, který je autorizovaným prodejcem Land Rover a specialistou na úpravy terénních vozů. Křtu se v plzeňském autosalónu ujal fanda terénních vozů herec Ivan Vyskočil.

 

Z deníku Expedice Desert

31. 10. 2014

Cesta z Plzně do Janova proběhla celkem v pohodě, pominu li únavu za volantem po cca. 1 000 km a třinácti hodinách jízdy.  

Právě jsme v přístavu v Barceloně, kde čekáme na doplnění trajektu Excelent o další posádky a zítra už přistaneme v marockém Tangeru.

Plavba probíhá ok, bary, pivka a klábosení o cestě; prostě standard.

Expedice Desert:  Fotky ze zadní paluby trajektu Grandi Navi Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert:
Fotky ze zadní paluby trajektu Grandi Navi
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

5. 11. 2014

Po vylodění v Tangeru jsme zamířili do pohoří Rif na severu Maroka, proslulého svou tolerancí k produkci hašiše.
Po jeho projetí jsme načali průjezd Vysokým Atlasem, kde naše Defendery vystoupaly do výšky 3 tis. metrů nad mořem, odkud jsme sledovali zasněžené vrcholky hor.

Expedice zatím probíhá v pohodě, až na jeden běžný defekt.

Expedice Desert:  Chvíle odpočinku na cestě Vysokým Atlasem Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert:
Chvíle odpočinku na cestě Vysokým Atlasem
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

6. 11. 2014

Včera jsme definitivně opustili horské oblasti vysokého Atlasu a přilehlých pohoří. Cestováním po nich naše Defendery zdolávaly průsmyky o výškách přes 2900 metrů nad mořem, což odpovídalo zasněženému terénu na silnic a teplotě vzduchu. Museli jsme se vypořádat i s malými technickými problémy. Ty byly pravděpodobně spojené s natankováním špatné marocké nafty, která je sirnatá. Stačila výměna naftového filtru a mohli jsme pokračovat v jízdě.

Expedice Desert:  Maroko Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert: Maroko
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

V současné době máme za sebou postup Marokem na jih, přes soutěsku Todra a kempujeme v Tinerhiru, na konci soutěsky.

Dnes čeká naší expedici 300 kilometrový přesun do oblasti Ergshebi, což znamená, ze další fotografie už budou s písečných dun.

Expedice Desert: kempování v Tinerhiru, na konci soutěsky Todra Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert:
kempování v Tinerhiru, na konci soutěsky Todra
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

9. 11. 2014

Po dlouhém přesunu se našich 5 Defenderů ocitlo v písečných dunách Errg Chebbi. Po nutném podhuštění pneumatik asi na 0,8 atmosfér jsme se mohli pustit do překonávání krásně žlutých písečných dun. Na první pohled je to velice zábavné a v každém případě jsme si to všichni užili, přestože samozřejmě došlo i na vyprošťování za pomoci kinetického lana. To když některý s Defenderů zůstal viset na hraně duny … Písečná duna se vždy najíždí z návětrné strany, kde má písek pevnější strukturu. Jelikož není za dunu vidět, je třeba před hranou zvolnit, což někdy vede k zastavení vozu a následnému zahrabání do písku. To se celkem lehce vyřeší právě za pomoci kinetického lana a druhého Defendera.

Expedice Desert: vyprošťování z písečné duny Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

Expedice Desert:
vyprošťování z písečné duny
Foto: David Roháč, Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

Nenechali jsme si ujít kempování v dunách a dokonce jsme měli štěstí na Měsíc v úplňku! Musím konstatovat, že noční obloha v poušti je díky absenci světelného smogu naprosto úžasná. Další den jsme vyrazili na etapu, na kterou jsme se všichni těšili; skutečná dakarská etapa Tauz-Zagora. Dlouhá, prašná, horká.

Nyní si užíváme zázemí námi oblíbeného kempu LES JARDINS DE ZAGORA. Po ujetých čtyřech tisících kilometrech přijde opravdu vhod bazén, odpočinek ve stínu palem a taky společnost našich hostitelů. Pohoštění, které sestávalo ze silného sladkého čaje, berber whisky, marocké kuchyně: tajine, kuskusu a kefty, bylo příjemným doplňkem večerního setkání s hostiteli.

Ještě máme vyčleněné dva dny na odpočinek, než opět zamíříme na jih, kolem jezer Iriki a pak dál na Tan Tan a El Smaru, kde už začne náročnější část expedice. Tu představuje jízda po Západní Sahaře, mnohem odlehlejší části Marockého království.

Samozřejmě musíme věnovat dostatečnou péči našim Land Roverům, ale díky jejich robustní konstrukci půjde jen o promazání podvozkových částí.

Pokračování deníku připravujeme.

 

Zdroj: Kloboukfilm

Foto: David Roháč

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.