Cross Blanket – Přikrývka plná naděje

Ač na to vzhledem k barevnému ladění a zejména křížkům, kterými je v pravidelných rozestupech poseta, nevypadá, je design deky inspirován symbolem naděje. Tím je pro Švédsko, odkud pochází návrhářka Pia Wallén, právě křížek. Ostatně není to tak udivující zjištění, vezmeme-li, že všechny skandinávské státy mají tento symbol na své vlajce.

6844-deka-cross-blanket-black

Designérka Pia Wallén se často vydává pro inspiraci do historie, a obdobně postupuje při výběru materiálů, kde navazuje na tradiční švédské materiály i výrobní techniky. Specializuje se zejména na vývoj vysoce kvalitních plstěných výrobků v inovativním designu. V roce 1991 navrhla dnes již ikonickou deku Crux Blanket, na níž použila jako motiv nejjednodušší verzi snad nejznámějšího symbolu. A právě produkty nesoucí „kříž“ získaly největší uznání.

Přikrývka Crux se vyrábí z vysoce kvalitní vlny tradiční skandinávskou tkalcovskou technikou. Každý rok přibývají další barevné mutace. Vybrat si lze z černé, šedé, hnědé, béžové, oranžové, zelené atd. Ceny na trhu se pohybují okolo 900 L či 1000 $.

 

Přikrývka Cross Blanket

V zimě roku 2011 byla zahájena výroba deky Cross Blanket, kterou designérka navrhla v reakci na velký zájem, aby se tak stala cenově přístupnější. Přikrývka Cross nabízí stejnou integritu designu, je vyráběna rovněž v malých sériích z  peruánské bio bavlny v malé rodinné firmě ve Švédsku, která jí zajišťuje kvalitu, ale i to, že se nestane masově vyráběným produktem. Deka je nabízena ve dvou velikostech 80×125 cm a 160×240 cm, ceny se pohybují v rozmezí 100 – 200 $ či 70 EUR, v české nabídce pak v e-shopu Nordic Day stojí 2 079 Kč a 5 399 Kč.

 

Zdroj: Nordic Day

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.