Charitativní prodejní výstava hrnečků slavných osobností

Po konce roku si můžete v kavárně Friends Coffee House v Palackého ulici 7 v Praze 1 zakoupit některý z vystavených originálních hrnečků, které věnovaly slavné osobnosti. Budete mít originální dárek a přitom podpoříte dobrou věc. Výtěžek poputuje občanskému sdružení Lata, jež téměř 20 let pomáhá ohrožené mládeži.

radek_jaros

Vystavováno je více než 20 hrnků od známých českých osobností z oblasti politiky, divadla, hudby i sportu. Letos si můžete vybrat mezi hrnečky Lucie Bílé, Miroslava Donutila, Marty Kubišové, Ani Geislerové, Martina Dejdara, Boba Jaškówa, Simony Babčákové, Ivy Pazderkové a mnoha dalšími. Mezi dárci jsou nově olympijský vítěz David Svoboda, režisérka Helena Třeštíková se svým hrnečkem z točeného porcelánu či herec Jiří Lábus s hrnkem s Marge Simpsonovou a další.

 

Adrenalinový exponát

Kuriozitou je hrnek od horolezce Radka Jaroše, který s ním absolvoval několik expedicí na nejvyšší hory světa. „Tento hrnek mám od roku 2009 a byl se mnou při expedicích na Anapurně, Lhotse, Gašerbrumu I i II, Manásalu a dalších vrcholech. Věřím, že novému majiteli bude sloužit stejně dobře, jako mě. Latu jsem rád podpořil, protože jejich pomoc dětem a dospívajícím je důležitá. Navíc se mi líbí, že Lata funguje na principu dobrovolnictví,“ komentoval Radek Jaroš.

 

Charita si s adventem rozumí

„Jsme moc rádi, že je tato charitativní výstava vnímána jako tradice, která k adventu patří. Věříme, že i letos bude o Lata hrnky zájem, a že se nám podaří získat minimálně stejnou částku jako v předchozích letech,“ uvedla Markéta Ježková, ředitelka občanského sdružení Lata. Minimální cenu hrnečku stanovili sami dárci, kupující ji mohou samozřejmě navýšit. Podle posledních informací již pár dní po zahájení výstavy získaly některé hrnky nové majitele. Takže se nevyplatí váhat.

Pokud nejste z Prahy a vyberete si nějaký Lata hrneček v internetové galerii, můžeme si jej zarezervovat a po zaplacení nechat zaslat poštou. Kontaktujte sdružení LATA na FB nebo prostřednictvím e-mailu rejzkova@lata.cz


Více informací naleznete na www.lata.cz.

 

Zdroj: Lata

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.