Celulitida do seznamu věcí na dovolenou nepatří

Domácí boj s celulitidou je běh na dlouhou trať, při němž je třeba dlouhodobě dodržovat nespočet zásad. To už se samo o sobě neblaze podepisuje na vůli vydržet. Velkým mínusem je pak ztráta motivace, když ani po několika měsících dřiny a odříkání se výsledek ne a ne dostavit a na plavky, šortky nebo minisukni musí soudná žena rezignovat. V tu chvíli většina žen začne zoufat a přestává proti celulitidě bojovat, až to nakonec úplně vzdá. Na tento způsob tedy v tuto chvíli zapomeňte.

K léčbě na Žilní klinice využívají přístroj z generace Cellu M6 Foto Žilní klinika, oficiální zdroj

K léčbě na Žilní klinice využívají přístroj z generace Cellu M6
Foto Žilní klinika, oficiální zdroj

 

Stejně jako řada zaručených internetových diet, ani rady samozvaných odborníků na boj proti celulitidě prostě většinou nefungují. Proč? Protože každý člověk má jiné potřeby, jiný metabolismus, jinou funkci lymfy, zkrátka jinou vstupní úroveň. Proto se nelze řídit obecnými radami a očekávat zázraky. „V boji proti celulitidě značně pomáhají zásady racionální výživy jako: hodně pít, jíst zeleninu a ovoce, pravidelně cvičit. Ovšem celulitidou trpí i vrcholoví sportovci, kteří často všechna pravidla správného životního stylu dodržují. Důvodem je, že je celulitida jako civilizační choroba bohužel dědičná a pokud ji máte v rodině, bude pro vás boj s ní mnohem náročnější,“ vysvětluje žilní specialista a současně primář Žilní kliniky MUDr. Ota Schütz a dodává, že stejně jako u křečových žil, tak i u celulitidy je původcem nedostatečnost pojivové tkáně. Ta způsobuje poruchu elastických a kolagenních vláken a tím i ztrátu pružnosti a kvality kůže, a to právě díky úbytku povrchní vaskulární vrstvy.

primář Žilní kliniky MUDr. Schütz Foto: Žilní klinika, oficiální zdroj

primář Žilní kliniky MUDr. Schütz
Foto: Žilní klinika, oficiální zdroj

 

Nechte to na odbornících

Neházejte ale zatím flintu do žita, s celulitidou dokáže pomoci speciální přístroj, který pro vás v rukou odborníka může znamenat bez obav na dovolené obléknout dvoudílné plavky . Na Žilní klinice k redukci celulitidy používáme nejnovější přístroj z generace Cellu M6, jehož pomocí dosahujeme hodnotitelných výsledků. Samotné léčbě předchází lékařské vyšetření, na jehož základě je sestaven konkrétní léčebný program, který na míru vytváříme každému klientovi,nastiňuje možnost léčby MUDr. Schütz s tím, že pro dosažení absolutního vyhlazení pokožky je potřeba absolvovat kolem čtyřiceti ošetření.

 

Dvojí efekt

Ošetření přístrojem Cellu M6 funguje na principu podtlaku a intenzivní masáže. Léčba je bezbolestná i diky speciálnímu obleku, přes který se masáž provádí. Celé ošetření působí velmi relaxačně. Jen si lehnete na lehátko a necháte se masírovat. Při masáži dochází ke zvýšení cévního prokrvení, zrychlení lymfatického oběhu, stimulaci kolagenních a elastických vláken, stimulaci svalové hmoty a k narušení a likvidaci celulitické tkáně s metabolickými zplodinami na ni vázanými. Silnější intenzita masáže pak působí do hloubky až ke svalovým vrstvám.

Léčba přístrojem Cellu M6 se provádí ve speciálním obleku díky němuž je ošetření zcela bezbolestné Foto: Žilní klinika, oficiální zdroj

Léčba přístrojem Cellu M6 se provádí ve speciálním obleku díky němuž je ošetření zcela bezbolestné
Foto: Žilní klinika, oficiální zdroj

 

Zázraky se nedějí

Z dlouhodobějšího hlediska pro udržení hladké pokožky pokud možno nezanedbávejte zásady, které vám pomohou udržet žádoucí stav:

  • posilujte krevní oběh pohybem, pravidelně cvičte (chůze, jízda na kole)
  • udržujte svou váhu v optimálních hodnotách
  • jezte ovoce, zeleninu, nízkotučné mléčné výrobky, pijte dost tekutin
  • nekuřte
  • nenoste těsné oblečení, které zpomaluje krevní a lymfatický oběh
  • nestůjte a neseďte dlouho bez pohybu

 

 

Zdroj Žilní klinika

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.