Bezpečné místo pro strážce času

Zpravidla zdobí naše zápěstí stále stejné hodinky, tedy do doby, dokud je na stroj času spolehnutí nebo dokud mu neopatrným zacházením sami nepomůžeme na věčnost. Máme-li však hodinek víc, ať už pro různé účely od denního nošení po sport, nebo jen jako odpovídající doplněk oblečení, vyplatí se ukládat je do speciálního boxu, kde budou v bezpečí a zároveň i snadno k nalezení.

balmuir-box-na-hodinky-coqnac-5-600-kc

Box nebo menší kazeta na ukládání hodinek je uvnitř rozdělena na několik přihrádek, které jsou buď ještě profilované tak, že kopírují tvar ruky nebo mají vyjímatelný polštářek. Uloženým hodinkám takto nehrozí mechanické poničení ani zaprášení, má-li box vypolstrované i víko, chrání hodinky při přenášení nebo převozu, což ocení zejména ti, kteří často cestují.

Luxusní pánské boxy bývají potažené kůží, ale mohou být i ze dřeva. Barevnost je volena v tmavších tónech nebo oblíbeném koňakovém vzhledu. Dámské kazety bývají subtilnější, používají se exotické dřeviny, povrch může být opět dokončen jemnou kůží, sametem či saténem. Volba střízlivé elegance umožňuje používání boxu celé rodině.

 

kačapa

Zdroj: À la Maison, Hodinky.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.