Aby zima psí kamarády netrápila

Podzim a zima jsou obdobím, kdy více než kdy jindy věnujeme pozornost prevenci onemocnění. To by mělo platit také v péči o naše psí mazlíčky. Jejich tělesná termoregulace, stejně jako schopnost samostatně shánět potravu, už dnes neodpovídá životu divokých vlků ve volné přírodě. Pes je prostě tvor domácí, závislý především na péči člověka. Proto je dobré podpořit jeho imunitu minimálně před nástupem sychravých dní doplňky stravy a celoročně pak kvalitním krmivem.

Příprava psů na zimu Foto: Fitmin, oficiální zdroj

Stejně jako lidé, jsou i psi při přechodu z léta na zimu náchylnější k nachlazení, a tudíž potřebují doplnit vitamíny, které jsou základní prevencí a v zimě se jich přirozenou cestou tělu nedostává.

 

Kvalitní strava je základ

Před příchodem zimy můžeme u psů sledovat zvýšený apetit. Začínají totiž s přípravou na chladnější období, a proto se snaží přijmout dostatečné množství energie a živin, aby měli z čeho čerpat. Neznamená to ovšem, že bychom měli zvyšovat krmnou dávku. Psa je potřeba lehce „zakulatit“, ale maximálně o 1 až 2 kila u středních a větších plemen. Dlouhodobá vyšší krmná dávka by mohla vést k obezitě, která může psu spíše uškodit.

Pes potřebuje k zasycení přijímat více živočišných bílkovin a tuků. Jeho organismus je pro takovou potravu přizpůsoben a živočišnou bílkovinu lehce stráví a beze zbytku zužitkuje. Tuky mu poskytnou dostatečnou energii pro všechny zimní radovánky. „Pro tyto případy nemusí být od věci sáhnout po energičtějším krmivu, ze své praxe doporučuji Fitmin Performance z řady Výživového programu, který je výbornou volbou nejen pro psy ve vyšší zátěži, ale během zimního období i pro psy chované venku,“ říká specialistka na výživu značky Fitmin Adéla Palacká.

Tip: Krmivo Fitmin Performance obsahuje vyšší podíl živočišné složky – bílkovin a tuků. Obsahuje kuřecí maso bohaté na železo a zinek. Vysoká kvalita čerstvého masa včetně způsobu zpracování jsou zárukou chutnosti a optimálních výživových hodnot. Krmivo neobsahuje pšenic, která je jedním z nejčastějších zdrojů potravinových alergií.                                                                V dostání jsou tři varianty podle velikosti zvířete – MINI, MEDIUM a MAXI. Cena od 289 Kč.

Krmivo Fitmin Foto: Fitmin, oficiální zdroj

 

Zdravý kožíšek zahřeje nejlépe

Zdravá hustá srst je dalším klíčovým faktorem, který rozhoduje o dobré kondici psů, a to především v zimním období. Péče o srst závisí na jejím typu. Některé rasy nevyžadují zvláštní péči, jiným je potřeba srst pravidelně vyčesávat, a tím i prokrvovat pokožku. „Pro krásnou, lesklou a kvalitní srst doporučuji psům do krmiva přidávat lososový olej. Ten je zdrojem živočišných tuků, které poskytují dostatek energie. Vedle toho olej obsahuje i velmi významné omega 3 a 6 mastné kyseliny, které slouží k posílení imunitního systému. V případě přidávání oleje do krmiva dávejte pozor, abyste jej nepřidávali ve velkém množství, které by psovi mohlo ublížit,“ radí Adéla Palacká.

Tip: Doplněk stravy Fitmin dog Purity Srst a kůže napomáhá zvyšovat kvalitu kůže a srsti. Je vhodné jej používat zejména v období línání nebo během příprav na výstavy. Podporuje vybarvení srsti, napomáhá zvýšit její lesk a posílit kožní vazivo. Zároveň pozitivně působí na posílení imunity a celkový stav organismu psa díky přídavku beta-glukanů a nukleotidů.                                  Cena 220 Kč.

Doplněk stravy Fitmin Foto: Fitmin, oficiální zdroj

 

Posílená imunita je půl zdraví

Zdravá výživa, vitaminy, minerály nebo aminokyseliny jsou nezbytné pro fungování vnitřních orgánů, pro všechny vnitřní procesy, tedy i imunitní. „V první řadě je potřeba ohlídat, že pes dostává ve stravě vše potřebné. Proto v náročném období můžeme běžnou stravu obohatit o různé výživové doplňky, například Fitmin dog Purity Dlouhověkost a imunita. Tento doplněk je bohatý na antioxidanty, které pomáhají v boji proti volným radikálům a zvyšují tak obranyschopnost organismu,“ říká Adéla Palacká.

Tip: Fitmin dog Purity Dlouhověkost a imunita obsahuje suroviny, které mají povzbuzující vliv na organismus psa. Je obohacen o BIORIGIN´s MacroGard (což je zdroj beta-glukanů) chlorellu, prebiotika, L-karnitin a antioxidanty (vitamin E, C, selen, a další). Vzhledem k rozdílnosti velikosti plemen a příchodu stáří psa je tento přípravek doporučován od 5-8 věku psa. Doplněk je možné použít při zvýšené zátěži na organismus v důsledku onemocnění, náročnějšího chirurgického zákroku, po podávání antibiotik, či preventivně jako regenerační prostředek.                                                                                                                                                        Cena 385 Kč.

Doplněk stravy Fitmin Foto: Fitmin, oficiální zdroj 

 

Více informací o produktech české značky Fitmin naleznete na jejích webových stránkách.

 

 Doplněk stravy Fitmin Foto: Fitmin, oficiální zdroj

 

O značce Fitmin

Fitmin je tradiční česká značka sídlící v srdci Orlických hor, kde s respektem k přírodě a láskou ke zvířatům vyrábí krmiva, výživové doplňky a naturální pochoutky pro psy, kočky a koně. Od vzniku značky Fitmin uplynulo už více než 21 let a za tu dobu se mnohé změnilo, avšak základní hodnota rodinného byznysu – poctivý přístup k práci – zůstala zachována. Celou společností i nadále prostupuje duch původních zakladatelů společnosti, rodiny Štěpánkových. Jejich chovatelská a zemědělská tradice měla v Helvíkovicích vždy hluboké kořeny. Jako první u nás Fitmin v roce 2010 přišel s unikátní technologií přidávání čerstvého masa do procesu výroby krmiv, díky které si produkty zachovávají skvělou chutnost. Živiny zůstávají ve špičkové kvalitě a nejsou zničeny vysokými teplotami jako v případě, že je maso nejdříve zpracováno v moučku a teprve potom do granulí. Navíc se jedná o maso vysoké kvality, které se používá i v potravinářství.

 

 

Zdroj: Fitmin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.